Otto Melchior: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
udvidet
Linje 1:
'''Otto Adolph Melchior''' (død[[10. juni]] [[1904]] – [[16. februar]] [[1945]]) var en dansk [[kommunist]] og involveret i bombninger[[modstandsmand]].
 
Melchiors far var [[dr.med.]] og Otto Melchior kom til at gå på [[Metropolitanskolen]] i samme årgang ([[1922]]) som [[Mogens Fog]] og [[Arne Munch-Petersen]]. Halvandet år efter [[studentereksamen]] meldte de tre sig ind i [[Danmarks Kommunistiske Parti]] (DKP). Otto Melchior uddannede sig til [[cand.polit]] og blev ansat i centraladministrationen som [[fuldmægtig]] i [[Invalideforsikringsretten]] og var desuden formand for de statsansatte i [[HK]].
 
Otto Melchior blev udstødt af DKP og bistod derefter en Moskva-styret international bombeorganisation. Under [[Anden Verdenskrig]] var han efter tysk opfordring efterforsket i en sag om bombning af to spanske [[trawler]]e i [[Frederikshavn]] [[1938]]. Han blev anholdt og fængslet i marts [[1941]], men frifundet i byretten i juli.
 
Melchiors far var [[dr.med.]] og Otto kom til at gå på [[Metropolitanskolen]] i samme årgang ([[1922]]) som [[Mogens Fog]] og [[Arne Munch-Petersen]].
Halvandet år efter [[studentereksamen]] meldte de tre sig ind i [[Danmarks Kommunistiske Parti]] (DKP).
Otto Melchior uddannede sig til [[cand.polit]] og blev ansat i centraladministrationen i [[Invalideforsikringsretten]] og var desuden formand for de statsansatte i [[HK]].
Otto Melchior blev udstødt af DKP og bistod derefter en Moskva-styret international bombeorganisation.
Under [[Anden Verdenskrig]] var han efter tysk opfordring efterforsket i en sag om bombning af to spanske [[trawler]]e i [[Frederikshavn]] 1938.
Han blev anholdt og fængslet i marts 1941, men frifundet i byretten juli.
Efter Tysklands angreb på [[Sovjetunionen]] arresteredes ledende kommunister og her også Melchior.
Han blev sendt til [[Horserødlejren]] og siden deporteret til [[KZ-lejr]]en [[StutthoffStutthof]] og døde af [[tyfus]] under en marchdødsmarch i februar 1945.<ref>{{Cite news
| author = [[David Rehling]]
| title = Kammeraten der blev væk
Line 18 ⟶ 16:
Otto Melchior ligger begravet i KZ gravene i [[Mindelunden i Ryvangen]].<ref>http://www.mindelundenryvangen.dk/kzgrave.htm</ref>
 
''[[Weekendavisen]]s'' journalist [[Arne Hardis]] har skrevet bog ''Klassekammeraten &mdash; Otto Melchior &mdash; kommunisten, der forsvandt'' udgivet i 2010.
 
== HenvisningNoter ==
{{reflist}}
 
== Kilder ==
* [http://modstand.natmus.dk/Person.aspx?9543 Opslag i Modstandsdatabasen]
 
{{FD|1904|1945|Melchior, Otto}}
[[Kategori:Modstandsfolk fra Danmark]]
[[Kategori:Ofre for nazismen]]