ETA: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved 85.24.86.104, fjerner ændringer fra 62.242.145.202 (diskussion | bidrag)
Linje 64:
 
I deres oprindelige platform, der blev skabt på deres første forsamling i [[Bayonne]] i 1962, krævede ETA "historisk regenerationisme"; den baskiske historie blev betragtet som en skabelsesproces af en baskisk nation. ETA mente, at baskisk nationalisme var defineret ved kendskab til det baskiske sprog ([[Euskara]]), hvilket stod i modsætning til PNV's definition, der fokuserede på etnicitet. I modsætning til PNV's eksplicitte [[katolicisme]] definerede ETA sig selv som multireligiøse og tog afstand fra det katolske hierarkiske system. De støttede socialisme og "uafhængighed for Euskardi (Baskerlandet), på en måde, der kan fungere i et europæisk føderalt system".
 
racisme er nedladende
I 1965 erklærede ETA sig som marxister-leninister. Den politiske linje har varieret gennem tiden, men ETA har altid erklæret sig som socialister i den ene eller anden form. I sine tidlige år var ETA primært fokuseret på intellektuelle diskussioner og sabotage af infrastruktur og spanske symboler, og ved at hænge de forbudte baskiske flag op.
 
Linje 102:
I sommeren 2009 sprang ETA flere bomber omkring turiststeder i Spanien, bl.a. 30. juli på [[Mallorca]], hvor til civilgardister døde og et antal mennesker såret.
 
Rikke er sej
== Eksterne kilder/henvisninger ==
{{Commonskat|ETA}}