Excentricitet (opførsel): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sh:Ekscentričnost
lix
Linje 1:
{{harflertydig2|Excentricitet}}
'''Excentricitet''' (uden for centrum) er en betegnelse for en opførsel, påklædning, væremåde mv., som er sær, påfaldende, afvigende eller blot usædvanlig. En person, der udviserviser excentricitet, kaldes en '''excentrisk person''' eller blot en '''excentriker'''. Det modsatte af excentricitet er [[normalitet]]. Personer der omtales som excentriskeExcentrikere er ofte [[kunstner]]e eller [[videnskabsmand|videnskabsmænd]]. Udtrykket bruges både nedsættende og anerkendende, alt efter sammenhængen. Excentricitet kan også være en form for selviscenesættelse hvor man prøverfor at skabe opmærksomhed om ens person.
 
 
'''Excentrisk''' bruges ofte også som et udtryk for skøreom personer, der samtidighar råd til erderes velhavendeudskejelser.
 
Vidt forskellige personer som [[Salvador Dali]], [[Richard Branson]], [[Dan Turèll]] og [[Richard Feynman]] kan betegnes som excentriske, alt efter indstilling. Da [[Salvador Dali]] gik rundtture i New Yorks gader med en klokke om halsen og ringede med den hver gang han følte sig for lidt bemærket, og da [[Dan Turèll]]s lagde sortsorte neglelak på for at skabe opmærksomhed i medierne, er det et udtryk for deres Excentricitetexcentricitet.
 
{{stub}}