Concert du Boulevard: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m linkfix
Linje 4:
I [[1872]] lejede værtshusholder Kaffe-Petersen grunden af militæret og opførte et beværtning, som blev kaldt ''Tivoli Sommerlyst''. Værtshuset og koncerthuset blev i [[1875]] ombygget ved [[Georg Wittrock]] til en åben koncertbygning, ''Concert du Boulevard'', der lå ved Vesterbros Passage og var et folkeligt musiketablissement. Bygningen var opført i 1 etage og lå i en stor have. Forbilledet var de parisiske ''[[café concert]]s''.
 
Selvom [[punch]] og [[øl]] således blev erstattet af [[champagne]] og optræden, ændrede ombygningen à la française ikke på stedets blakkede ry: ''"Boule-var-den og buleBule blev den"'' blev et ordspil, der klæbede til stedet.
 
Ejendommen blev købt i [[1880]] af snedkermester [[Hans Hansen (snedker)|Hans Hansen]], kaldet Hellig-Hansen, der havde planer om at lave et stort restaurationskompleks på grunden, hvilket blev til [[National Scala]]. Den gamle bygning blev ved [[H.V. Brinkopff]]s ombygning i [[1881]] bevaret og pyntet op som midtpunkt i etablissementet. Bygningen blev dog revet ned, da Hellig-Hansen allerede i [[1883]] udvidede Scala med en stor teatersal.
 
== Kilder ==