Snigskytteriffel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Rettet og ændret en del fejl. Irrelevante informationer ændret eller slettet.
Linje 1:
{{eftersyn}}
En '''snigskytteriffel''' ([[engelsk (sprog)|en:]] ''sniper rifle'') er en [[riffel]], der bruges af alle slags [[hærsnigskytte]]er afog [[snigskyttefinskytte]]r.
Denne type rifleriffel benytter sig ofte af en storhøj [[kaliber]] som f.eks. en [[.50]], [[.416]] eller en [[.308]].
MenMange mangerifler benytter sig også af [[7,62mm]] som er den samme type ammunition der benyttes i f.eks. en [[AK47]], eller hærens [[M75M/75]] eller, bedre kendt som [[H&K G3]]
Men heleMens idéen med detet langelangt løb og en lille kaliber er præcision, menskan idéen med en storhøj kaliber ervære at penetrere [[penetrererpanser]] f.eks. en [[Mowag Piranha]]
 
[[Snigskytter]] skal helst helt ubemærket snige sig et sted hen og så [[skyde]] folk på meget lang afstand, og dertil er en snigskytteriffel indrettet, eftersom den ofte har en [[kompresser]] på, som gør den helt [[lydløs]]. Denne slags rifler kan skilles ad, så man kan have den i en [[kuffert]].
 
Snigskytteriflen bruges i virkelig mange [[computerspil]], eksempelvis i de yderst populaere [[Quake]] og [[Unreal Tournament]] spil, hvor man har 'futuristisk' 'snigsktytteriffel' i form af en 'gaus riffel' der er meget praecis paa meget lange afstande.
 
[[Kategori:Våben]]