Campus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ebrambot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: ko:캠퍼스
No edit summary
Linje 2:
En '''campus''' ([[latin]] for "åben plads"; flertal på latin: ''campi'') er et sammenhængende [[universitet]]sområde, der ofte inkluderer [[bibliotek]]er, [[auditorium|auditorier]] og opholdsområder.
 
Udtrykket er oprindelig [[amerikansk]], og stammer fra Princeton University i New Jersey og optræder første gang i [[1775]]. I begyndelsen refererede ordet udelukkende til den åbne plads mellem bygningerne – senere blev det en betegnelse for det samlede område. I dag anvendes ordet også for europæiske universiteter med flere bygninger i et parkagtigt område. Et par danske eksempler er [[Roskilde Universitet]], [[Aarhus Universitet]] og til dels [[Danmarks Tekniske Universitet]] på Lundtofte-sletten.
 
Et campus-universitet ligger ofte i udkanten af en større by og står i modsætning til universiteter, hvor bygningerne er spredt ud over byen, som det for eksempel er tilfældet med [[Københavns Universitet]] i dag. Københavns Universitet har dog inddelt sin tilstedeværelse i byen i fire campusområder: City Campus, Nørre Campus, Søndre Campus og Frederiksberg Campus.