Københavns Kommunes Skoleorkester: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Datomaerker kilder-skabeloner; kosmetiske ændringer
Linje 32:
Om foråret er orkestret igen på weekendtur og spiller forårskoncert derefter. I maj deltager det i Musikskolernes Dag i Tivoli sammen med et væld af andre musikskoleelever, og har som hovedregel en eller to koncerter i juni også.
 
I slutningen af juni/starten af juli tager KKSO på koncerttur. Sommerrejserne er som regel en 10 dages tur til udlandet, i en bus fyldt med instrumenter, koncertuniformer og spilleglæde. I de seneste år har orkestret besøgt Holland & Belgien (1998), Estland & Letland (2000), Italien (2001), Polen (2003), Schweiz (2005), Slovakiet (2007), Slovenien (2009). Orkestret spiller gerne 6-8 koncerter på en tur, på slotspladser og andre seværdige steder, i berømte kirker og koncertsale, eller på gader og torve. Ofte besøger KKSO et lokalt orkester, er indkvarteret hos dem privat, og spiller koncerter sammen. De besøger så KKSO i Danmark ved en anden lejlighed. KKSO har på flere af rejserne kunnet deltage i nationale eller internationale ungdomsmusikstævner og -festivaler. I Letland spillede det således sammen med 1700 andre unge harmoniorkestermedlemmer til en tv-transmitteret koncert.
 
Vel hjemkommet til Danmark spiller orkestret en afslutningskoncert (når det har fået sovet ud efter sommerturen) og ønsker hinanden fortsat god sommer.
 
Udover disse faste programpunkter spiller KKSO gerne nogle ekstra koncerter hvor lejligheden byder sig, eventuelt betalte jobs, og deltager i DAO's regionale eller nationale mesterskaber.