Kenneth Plummer: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved DetteErMinProfil, fjerner ændringer fra Hovedstaden (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
'''Kenneth Douglas Plummer''' (født [[25. april]] [[1961]]) var [[generaldirektør]] i [[DR]] fra 2005 til 2010.
 
Plummer blev i [[1986]]er uddannet som HA og cand.merc.(1986) fra [[Copenhagen Business School]].
Hans uddannelse førte til en stilling som produktchef i O. Kavli A/S, hvor han havde ansvar for produktudvikling.
Fra Kavli kom han til [[The Walt Disney Company Nordic]] A/S; først som marketingchef og siden som marketingdirektør.
Kenneth Plummer var derefter ansat seks år i den internationale legetøjskoncern Mattel, hvor han først var administrerende direktør for Skandinavien og siden for Nordeuropa.
Han kom så til medievirksomheden [[Egmont (mediehus)|Egmont]] i seks år, hvor han endte som administrerende direktør for [[Nordisk Film]]. Før jobbet som direktør var han 1999 og tre år frem administrerende direktør for Egmont Entertainment, hvor han blandt andet beskæftigede sig med filmdistribution og biografer.
 
Hans første job var som produktchef i O. Kavli A/S(1987)
Kenneth Plummer tiltrådte som generaldirektør for DR i oktober 2005. Dette skete i kølvandet på [[Christian S. Nissen]]s fyring i [[2004]], og han overtog posten efter konstitueret generaldirektør [[Lars Vesterløkke]], som vendte tilbage til sit job som [[programdirektør]].
Fra Kavli kom han til [[The Walt Disney Company Nordic]] A/S;(1989) - først som marketingchef og siden som marketingdirektør.
 
Kenneth Plummer var derefter ansat seks år i den internationaleverdens førende legetøjskoncern Mattel,(1993) hvor han først var administrerende direktør for Skandinavien og siden for Nordeuropa.
 
HanPlummer kom dernæst til medievirksomheden [[Egmont (mediehus)|Egmont]](1999) i seks år, hvor han endte som administrerende direktør for [[Nordisk Film]]. FørDe jobbetførste som3 direktørår var han 1999 og tre år fremPlummer administrerende direktør for Egmont Entertainment, hvor hansom blandt andet beskæftigede sig med filmdistribution, PlayStation og biograferNordisk Film Biografer. I 2002 fusioneredes Egmont Entertainment med Nordisk Film og Plummer blev direktør for "det nye" Nordisk Film.
 
Kenneth Plummer tiltrådte som generaldirektør for DR i oktoberaugust 2005. Dette skete i kølvandet på [[Christian S. Nissen]]s fyring i [[2004]], og han overtog posten efter konstitueret generaldirektør [[Lars Vesterløkke]], som vendte tilbage til sit job som [[programdirektør]].
 
Som generaldirektør blev det Kenneth Plummer, der ledede den store udflytning til DRs nye hovedsæde [[DR Byen]] fra [[TV-Byen]] og [[Radiohuset]] i henholdsvis [[Søborg]] og [[Frederiksberg]].
 
I forlængelse af den store negative budgetafvigelse i forbindelse med byggeriet af DR Byen på 1,7 mia.kr. stod Plummer i spidsen for en nødvendig spareplan i 2007. En spareplan der førte til balance i DRs økonomi og blandt andet resulterede i ca. 500 stilingsnedlæggelser.
'''Fyringer under Plummer''':
 
13 marts 2007 varslede Kenneth Plummer, at op mod 300 medarbejdere (ca. 10 procent af DRs medarbejdere) vil miste deres arbejde som konsekvens af det nu 4,7 mia. dyre byggeri af DR Byen. Plummer nævnte allerede dengang, at det var den sidste medarbejderreduktion, han vil lægge navn til. Ellers ville han fratræde.
Under Plummers ledelse gik DR fra at være en traditionel radio og TV broadcaster til en moderne flermediel og brugerorienteret public service medievirksomhed. Der kom styr på DRs økonomi og drift. DR lancerede 4 nye TV kanaler samt en række nye tilbud på digital radio, på nettet og på mobilen, medarbejdertilfredsheden steg og DR blev af befolkningen vurderet som landets mest troværdige nyhedsformidler og et af de stærkeste brands.
 
I august og september 2010 blev der dog nedlagt 104 stillinger yderligere i DR ved en ny sparerunde.
 
=="Plummer - Summen af Kardemommen"-skandalen==