Rutschebanen på Dyrehavsbakken: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 3:
'''Rutchebanen på [[Dyrehavsbakken]]''' er en [[rutsjebane]] udført i "[[kreosot]]"-behandlet [[fyrretræ]]. Den blev åbnet [[16. maj]] [[1932]] og var på det tidspunkt [[Europa]]s største og kostede 250.000 kr.. Den er 852 meter lang med højest punkt på 22 meter. På den hurtigste strækning er farten 75 km/t. Turen varer gennemsnitlig 2 minutter og 30 sekunder.
 
Bakkens Rutchebane er bygget af [[ingeniør]]en [[Walther Queenland]] fra [[Irland]], samme mand der også byggede [[Rutschebanen i Tivoli]]. Rutchebanen blev bygget i samarbejde med [[tømrer]][[mester]] [[Valdemar Lebech]] vinteren [[1931]]/1932. Den er en kopi af den rutsjebane som blev bygget til [[Verdensudstilling]]en i [[Dublin]] [[1907]], som dog var dobbeltsporet. DetDer blev senere bygget en kopi af Rutchebanen i [[Helsingfors]].
 
De gamle og udslidte vogne i Rutchebanen fra 1932, og som blev bygget hos [[Vølund (virksomhed)|Vølund]], blev [[2010]] skiftet ud med nye vogntog. Det betød samtidigt et farvel til ''bremsemanden'' på bagsmækken, idet de nye vogne er styret og bremset elektronisk via bremseanordninger, som er bygget ind i banen. Vogntogen er bygget specielt til Rutchebanen af det [[holland]]ske firma [[KumbaK Coasters BV]]. Banen har tre vognsæt med plads til 20 personer i hver.