Arboretet (Hørsholm): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Kosmetiske ændringer
No edit summary
Linje 1:
'''Arboretet''' er en [[botanisk have]] kombineret med [[forskning]] og [[uddannelse]], der ligger i [[Hørsholm]]. Arboretet er en enhed under [[Skov & Landskab]] ved Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, [[Københavns Universitet]]. Det er en plantesamling derPlantesamlingen rummer ca. 2.000 [[art]]er, og er dermed den største samling af planter og træer i Danmark.
 
Navnet stammer fra det latinske ''arboretum'' - se [[arboret]].
 
De mange træer tjenerer som formålgrundlag for fakultetets nationale og internationale forskning i [[træer]] og [[buske]]s genetiske ressourcer. Denne forskning omfatter [[dendrologi]]ske, [[genetik|genetiske]] og [[genøkologi]]ske forskningsprojekter.
 
Arboretet tjeneretjener desuden også som [[undervisning]]sformål for fakultetets studerende samt som en formidlingsaktivitet for den bredere offentlighedoffentligheden. Arboretets website er tilknyttet en omfattende [[database]] med informationer om mere end 10.000 arter af planterplantearter.
 
Arboretet og [[Forstbotanisk Have Charlottenlund|Forstbotanisk Have]] har dagligt åbent for offentligheden fra 07.30 og til solnedgang; hunde og hunde må dog ikke medtages.
 
== Eksterne henvisninger ==