Smørrebrød: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m dødt link
No edit summary
Linje 13:
 
En af de kendte personer, der gjorde dansk smørrebrød kendt over den ganske verden, var vinhandler [[Oskar Davidsen]]. Han blev især berømt for sin [[smørrebrødsseddel]], der rummede op til 178 varianter af smørrebrød og havde en længde af hele 140 cm. Traditionen er opretholdt inden for familien, hvor 5. generation (Oscar Davidsen) i dag leder en frokostrestaurant opkaldt efter hans mor [[Ida Davidsen]], som fortsat hersker i køkkenet.
 
Smørrebrødet udvikles hele tiden, nye opskrifter og varitioner kommer til.
 
== Smørrebrød i litteraturen ==
Line 20 ⟶ 22:
: ''Det er for Tiden hvad jeg veed''
: ''Om Smørrebrød og Kierlighed''
 
== Opskrifter ==
'''Dyrelægens Natmad'''
Der lægges et stykke salat, på en halv skive smurt rugbrød. Derefter lægges en skive leverpostej, og ovenpå her et par skiver saltkød. Der pyntes med rå løgringe og sky.
 
''' Stjerneskud '''
Ovenpå en skive franskbrød, lægges en skive salat. Derpå lægges en paneret stegt rødspættefilet. Og på den bagerste del af den paneret rødspættefilet, lægges en rullet dampet rødspættefilet. Foran denne lægges en håndfuld rejer. Der pyntes med kaviar, tomatskive og thousand island dressing.
 
''' Fersk røget laks m/ rejer og peberrodssalat '''
En skive franskbrød, dækkes med salat. Heroven på lægges der fersk røget laks, og peberrodssalat. Derpå en håndfuld rejer. Der pyntes med tomat, og eventuelt et par aspargessnitter.
 
 
== Fodnoter ==
Line 33 ⟶ 46:
* [http://www.idadavidsen.dk/ Ida Davidsens Stolte smørrebrødstraditioner - officiel website]
* [http://www.idadavidsen.dk/index.php?page=16 Ida Davidsens internetbaserede smørrebrødsseddel med ca. 125 varianter]
* [http://www.taastrup-smoerrebroed.dk/smorrebrod.html Ferskrøget laks med peberrodssalat og rejer, er på smørrebrødssedlen hos Taastrup Smørrebrød]
* [http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/retter-3.php?id=14 flere smørrebrødsopskrifter]
 
 
{{Dagens artikel|dato=24. juli 2005}}