Passagerskib: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Kategori tilføjet
Omfattende redigering
Linje 1:
[[Billede:SS_Bergensfjord.jpg|thumb|right|300px|Atlanterhavsdamperen Bergensfjord]]
Et '''passagerskib''' eller '''passagerfærge''' er et transportmiddel, som kan transportere personer over vand fra punkt A til punkt B eller til flere stop. En passagerfærge er oftest mindre end en [[bilfærge]] og kan derfor kun udelukkende fragte mennesker og mindre gods.
 
En rejse med et '''passagerskib''' kan være en nødvendighed, men det er ofte også en fornøjelse og en oplevelse for passagererne. Selvom et passagerskib kan være bygget til også at transportere andet end passagerer, f.eks. post eller andet gods, er det dog bygget til primært at transportere passagerer.
 
 
 
== Postbåd ==
 
Postbåden Peter sejler en tur dagligt med passagerer og post fra Gudhjem til Christiansø ved Bornholm.
 
 
 
 
 
 
== Luksusskibe i rutefart ==
 
DFDS besejler ruten Oslo - København med en daglig afgang. ''Crown of Scandinavia'' blev indsat på ruten i 1994, og er et stort luksuriøst passagerskib med restauranter, kahytter, barer, diskotek, og konferencefaciliteter. Skibene på ruten medtager udover passagerer også gods, der er lastet på biler og lastbiler, der selv kører om bord på vogndækket.
 
 
== Færger ==
 
[[Billede:Ferry_boat_from_Oka.JPG|thumb|right|300px|Canadisk færge]]
 
Et '''passagerskib'''den ellerkorte '''passagerfærge'''overfart ermellem etHundested transportmiddel,og somRørvig kansejler transporterefærger, personerder overmedtager vandpassagerer fraog punktbiler, Abl.a. til punkt B eller til flere[[færge]]n stop"Nakkehage". En passagerfærge er oftest mindre end en [[bilfærge]] og kan derfor kun udelukkende fragte mennesker og mindre gods.
 
 
 
 
 
 
== Kystfart ==
 
Arctic Umiaq Line besejler vestgrønland med passagerskibet ''Sarfaq Ittuk'', der er bygget i 1992. I mangel af jernbaner og landeveje benytter passagerer udelukkende skibe og fly til transport mellem byerne i Grønland. Bygdeskibet Johanna kristina medtager primært gods og selvom det derfor ikke kan betegnes som et passagerskib, medtager det dog op til 12 passagerer.
 
 
== Historiske passagerskibe ==
 
Titanic, Hjejlen, Queen Elisabeth II, Queen Mary
 
[[Kategori:Skibstyper]]
 
{{stub}}
[[Kategori:Passagerskibe]]