Preben Elkjær: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 50:
Turneringen blev Elkjærs internationale gennembrud. Han scorede mod [[Jugoslavien]] og blev matchvinder i 3-2 kampen mod [[Belgien]]. Elkjær blev imidlertid også 'skurken' for Danmark: I semifinalen mod [[Spanien]] sendte han det sidste danske forsøg i [[straffesparkskonkurrence]]n over mål og spaniernes [[Manuel Sarabia]] kunne herefter score sikkert til slutresultatet 6-5.
 
Der var imidlertid ingen tvivl om at Preben Elkjær var en af verdens farligste angribere midt i [[1980'erne]], og han fortsatte indsatsen på landsholdet med verdensklassespil i kvalifikationsturneringen til [[VM i fodbold 1986|VM i Mexico]] i [[1986]]. Især 4-2 sejren over [[Sovjetunionen]] d. [[5. juni]] [[1985]], hvor Elkjær og [[Michael Laudrup]] hver stod for to danske mål, står som et af højdepunkterne i landsholdskarierren. Ved VM blev Elkjær en af de helt store profiler. Han scorede fire mål, de tre i 6-1 sejren over [[Uruguay]].
 
Elkjær deltog også på det danske landshold ved [[Europamesterskabet i fodbold 1988|EM i 1988]], men det lykkedes ikke Elkjær at score eller imponere spillemæssigt. Den svage danske indsats i turneringen indvarslede et generationsskifte på holdet og 2-0 nederlaget til Vesttyskland under EM-slutrunden blev Elkjærs sidste landskamp.