Londons myldretidsafgift: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Xqbot (diskussion | bidrag)
m r2.5.2) (robot Ændrer: es:Tarifas de congestión de Londres; kosmetiske ændringer
Rettet flere stavefejl og fejlagtigt brug af parantes
Linje 3:
'''Londons trafikafgift''' ('''''London Congestion Charge''''') er en afgift som pålægges bilister når de kører i centrum af [[London]]. London var ikke den første by til at indføre [[myldretidstrafikafgift]], men pr. [[2004]] har det været den største by som har gjort det. Afdelingen [[London Street Management]] i [[Transport for London]] har ansvar for at administrere ordningen.
 
Afgiften blev indført den [[17. februar]] [[2003]]. I stedet for at oprette en bomring, noget som ville blive en flaskehals i trafikken, betales afgiften enten over telefon eller i automater på benzinstationer i udkanten ad London. Automaterne er udstyret med tastatur, selvomhvor man kan indtaste sin nummerplade. Overvågningen sker ved hjalphjælp af kameraer, både fastmonterede og mobile. Billeder fra disse læses maskinelt, og sammenlignes med registrerede nummerplader fra betalingsautomater og telefonsystemet.
 
Den daglige afgift på otte [[Britisk pund|pund]], (må betales af den registrerede ejer af biler som kører ind i, ud af eller inde i adgiftszonen mellem 07.00 og 18.30 mandag til fredag. Hvis afgiften ikke betales inden klokken 22.00 samme dag, øges summen til ti pund. Er afgiften ikke betalt inden midnat, tilægges et gebyr på mindst 50 pund.
 
Nogle køretøjer som [[bus]]er, [[minibus]]er (over en vis størrelse), [[Hyrevogn|taxaer]], udrykningskøretøjer, [[motorcykel|motorcykler]], [[cykel|cykler]] og køretøjer på alternativt brændstof ([[biobrændsel]] og des lignende) er undtaget fra afgiften. Beboere i afgiftszonen er berettiget 90 prosentprocent rabat hvis de betaler for en uge eller mere ad gangen.
 
Ordningens mål er at stimulere folk til at benytte [[kollektiv transport]], mere miljøvenlige køretøjer, cykler, motorcykler eller egne ben frem for biler, og på denne måde reducere [[myldretid]]strafiken og give anledning til hurtigere, mindre forurening og mere forudsigelige kørsel. Ifølge Transport for London bliver en stor andel af afgiften investeret i kollektiv trafik.