US Open (golf): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 1:
{{harflertydig|US Open}}
'''US Open''' er en [[golf]]turnering arrenageretarrangeret af [[United States Golf Association]] og spilles hvert år i juni. Den er en golfverdenens fire [[Majors (golf)|majors]] og tæller dermed både på [[Europatouren]] og [[PGA-tour]]en. Turneringen spilles hvert år på forskellige baner, som dog har det tilfælles, at de er sat op, så scores er meget høje.
 
== Historie ==
Den første US Open blev spillet den [[4. oktober]] [[1895]] på en ni-hullersbane ved [[Newport]] på [[Rhode Island]]. Turneringen blev spillet over 36 huller på en dag og havde 11 deltagere. På trods af at den første turnering blev spillet i 1895 kom den første amerikanske vinder først i 1911, men siden da har spillere fra [[USA]] vundet langt de fleste år. Den sidste gang en europæer vandt turnering var i [[19702010]], hvor [[Graeme McDowell]] vandt, og før det [[Tony Jacklin]] vandti [[1970]].
 
== Kvalifikation ==
Turneringen er for åben for tilmelding, for alle der har et handicap på højest 1,4, som så derefter skal igennem 2 kvalifikations runder for at komme imellem de 156 spillere i selve turneringen. I første runde af kvalifikationen blev der i 2006 spillet på 110 baner. I anden runde af kvalifikationen deltager ca. 750 spillere, som dels er spillere der har kvalificeret sig fra første runde dels en række professionelle spillere der ikke har kvalificeret sig direkte. I 2006 deltog bl.a. [[Søren Hansen (golfspiller)|Søren Hansen]] og [[Søren Kjeldsen]] i kvalifikationens anden runde, dog uden at kvalificerer sig til hovedturneringen. Ud over kvalifikationen er ca. halvdelen af deltagerne direkte med i turneringen på baggrund af f.eks. verdensranglisteplacering.
 
== Vindere ==