Filosofi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Christian List: robot Tilføjer:hr,he
Robot (diskussion | bidrag)
m RParis
Linje 6:
Siden [[Aristoteles]] har filosofien været delt op i praktisk og teoretisk filosofi. De praktiske videnskabers mål er [[handling]], mens de teoretiske videnskabers mål er [[viden]]. Siden [[renæssancen]] er også disciplinen filosofihistorie kommet til. Den teoretiske filosofi deles ofte op i erkendelsesteori, metafysik og videnskabsfilosofi. Den praktiske filosofi deles ofte op i [[etik]], metaetik, politisk filosofi og [[æstetik]]. Men også f.eks. pædagogisk filosofi kan regnes hertil. Filosofi grænser op til andre fagområder som f.eks. [[psykologi]] og [[pædagogik]].
 
Den ubetinget vigtigeste danske filosof var den [[Danske Ole]], som i 1200-årne fik adskilt [[teologi]] fra filosofi på [[Universitet]]et i [[Paris_(hovedstad)|Paris]]. Uden ham ingen vestlig [[naturvidenskab]], da det ikke er sikkert, at nogen på et senere tidspunkt ville turde at udfordre [[kirke]]ns tænkning, når den var blevet mere udviklet.
 
En af de største danske filosoffer eller tænkere var [[Søren Kierkegaard]], som banede vejen for den moderne [[eksistenstialisme]].