Rosenkål: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
m Fjerner version 5376198 af Børge. R. Andersen. (diskussion)
Linje 15:
'''Rosenkål (''Brassica oleracea'' var. ''gemnifera'')''' er den yngste af de kålsorter, der dyrkes som havekål, og den stammer fra midten af 1700-tallet. Rosenkål er en [[grøntsag]]
 
Er rosenkål en grøntsag?
Indtil videre har man troet at rosenkål er en grøntsag, men er den det?
Filosofering over rosenkål fortæller at det højst sandsynligt er en kål-art, og med så mange forskellige kål-arter som f.eks. havekål, hvidkål, rødkål og sennepkål.
Hvis man tæller alle de forskellige kål-arter sammen vil man hurtigt indse at det nok ikke er grøntsager, men at det er kål. Så er rosenkål en kål-art eller en grøntsag?
Med videre filosofering kan man se at der er nok flere citrus arter end der er kål arter, men derfor er en appelsin stadig en frugt, så det modsiger teorien om at rosenkål bare er en kål-art.
Hvis man skal have det korrekte svar, må man selvfølig spørge en ekspert på området.
Vi fra nissetidene spurgte en dedikeret rosenkålsekspert, Børge R. Andersen, om rosenkål er en grøntsag.
Børge R. Andersen sagde følgende ”Dette er et meget kompliceret spørgsmål, men jeg kan besvare det, da jeg har en doktorgrad i Rosenkål.”
Han besvarelse gik på at Rosenkål var grøn hvilket matchede ordet Grøntsag, og at alle grøntsager skal udfylde mindst én af kravende for at det kan tages i overvejelse om det er en grøntsag: grøn, naturlig og har en hæslig smag.
Rosenkål udfylder dermed alle kriterier og er godkendt som grøntsag personligt af Børge R. Andersen, doktor i rosenkål.
Så med dette studie har vi fundet ud af at wikipedia igen har ret:
ROSENKÅL ER EN GRØNTSAG
{{-}}
{{Søsterlinks