PetroChina: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Der er ingen kilder
tilføjet kilder
Linje 1:
{{ingen kilder}}
[[Fil:中石油大楼远景.jpg|thumb|Petrochinas hovedkontorer i [[Beijing]] er blevet et landemærke i den kinesiske hovedstad, og og kaldes også for [[Dongzhimen]] efter bydelen og den tidligere byport der.]]
'''Petrochina''' ([[forenklet kinesisk]]: 中国石油天然气股份有限公司, [[traditionel kinesisk]]: 中國石油天然氣股份有限公司) er en [[Folkerepublikken Kina|kinesisk]] virksomhed som udvinder og sælger olie og desuden beskæftiger sig med med [[kemisk industri]]. Det er Folkerepublikken Kinas største olieproducent<ref>http://news.xinhuanet.com/english/2006-02/06/content_4142106_2.htm {{en sprog}}</ref>. Med 464.000 ansatte er det et af verdens største industriforetagender.
 
Hovedkvarteret ligger i [[Beijing]]s bydistrikt [[Dongcheng]]<ref>http://www.petrochina.com.cn/Ptr/About_PetroChina/Contact_Us/ {{en sprog}}</ref>.
 
Selskabet blev etableret i [[1999]] samtidig med det nye olie- og gasfund i [[Tarimbækkenet]] og [[Taklamakan]] i den autonome region [[Xinjiang]] i den vestlige del af landet. Der er konstrueret en rørledning til naturgas, som skal føre gassen fra vestlige områder og ned til [[Shanghai]] i øst.
Line 9 ⟶ 8:
PetroChina har også et store aftaler udenfor Kina, ikke mindst i [[Sudan]].
 
I november [[2005]] førte et uheld ved et af PetroChinas anlæg i [[Jilin]] i det nordlige Kina til en større miljøkatastrofe<ref>http://www.chinadaily.com.cn/china/2007-01/25/content_792982.htm {{en sprog}}</ref>. Kemifabrik nr. 110 i datterselskabet ''Jilin Petroleum and Chemical Company'' eksploderede og floden [[Songhua]] blev forurenet. Denne flod var en vigtig kilde til drikkevand i regionen. Også storbyområdet [[Harbin]] i naboprovinsen blev ramt, og udslippet blev ført med strømmen ind i [[Rusland]] der også blev ramt i byen [[Khabarovsk]].
 
== Kilder ==
{{Reflist}}
 
== Eksterne henvisninger ==
* [http://www.petrochina.com.cn/ptr/ Official website {{en sprog}}]
* [http://www.petrochina.com.cn/ Official website {{zh sprog}}]
* [http://www.google.com/finance?q=NYSE:PTR PetroChina stock quote Google Finance {{en sprog}}]
 
[[Kategori:Olieselskaber]]