Nis Petersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m +kilde
Linje 8:
Han fik i 1914 en realeksamen med høje karakterer, og samme år opnåede han plads som elev på Løveapoteket i [[Nakskov]]. Få måneder før han skulle til den afsluttende eksamen i København, afbrød han uddannelsen, sandsynligvis på grund af et begyndende [[Alkoholisme|alkoholmisbrug]].
 
Han blev 1919 ansat på ''Holbæk Amts Avis'' som [[journalist]], men blev i 1920 fyret på grund af en længere druktur, og han fik i stedet arbejde som journalist ved et fagblad.<ref>Kjeld Elfelt, ''Nis Petersen som Journalist'', Erik Paludan, [1954].</ref> Han blev fyret 1922 og arbejdede derpå som løsarbejder, men han var ikke fysisk stærk nok til at klare det hårde arbejde. Han begyndte at vagabondere og kom 1922 på [[Mændenes Hjem (København)|Mændenes Hjem]] i København.
 
Den hårde tilværelse tærede på hans helbred, og i 1926 opgav han livet som [[vagabond]] og fik et værelse hos søsteren Emma Pilegaard i [[Viborg]], hvor han også fik fast arbejde på en skofabrik. Med hjælp fra søsteren og broderen Carl kom han til hægterne igen. Hans vagabondtilværelse gav ham inspiration til "Vagabonden med det milde åsyn" og "Natsamaritanen".