Fini Henriques: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 4:
Ifølge kilderne var Fini Henriques som dreng en uregerlig krabat, der kun havde lidt sans for intellektuelle beskæftigelser. Til gengæld var hen en munter og skabende natur, der allerede som dreng forsøgte sig som komponist.
 
Han blev privatelev af blandt andre violinisten [[Valdemar Tofte]] der var koncertmester i kapellet og professor ved Musikkonservatoriet og af chefdirigenten for [[Det Kongelige Kapel]], [[Johan Svendsen]] efter at [[Niels W. Gade]] havde frarådet ham at gå den slagne vej gennem [[Musikkonservatoriet]]. Fra [[1888]]-[[1891]] var han i [[Berlin]] hvor han studerede hos violinisten [[Joseph Joachim]] og komponisten [[Woldemar Bargiel]], der var halvbroder til [[Clara Schumann]] og selv elev af Niels W. Gade. Tilbage i [[København]] fik han i [[1891]] [[Det anckerske Legat]] og rejste derefter igen et år til [[Tyskland]] og [[Østrig]]. Ved hjemkomsten blev han i [[1892]] ansat i Det kongelige Kapel, først som bratschist og senere som violinist. Efter et sammenstød med kapelmester [[Frederik Rung]] sagde han op allerede i [[1896]] for at leve et frit liv som komponist, pædagog og koncertviolinist, en karriere, der snart gjorde ham til en populær skikkelse. Han udviklede som ung mand et kameratskab med [[Carl Nielsen]] som varede til dennes død i 1931.
 
Læreren Joseph Joachim var tidens største violinist, men Fini Henriques koncentrerede sig mere om de mindre former. Han dannede sin egen strygekvartet og stiftede kammermusikforeningen [[Musiksamfundet]] hvis formand han var til [[1931]]. Men han rejste også som koncertsolist, kammermusiker og dirigent talrige gange i de nordiske lande såvel som til [[Paris]] og [[Berlin]]. Han sad tillige i bestyrelsen for [[Dansk Komponistsamfund]] og var [[Ridder af Dannebrog]].