Oberst Race: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m typofix
korrektion
Linje 1:
'''Oberst Race''' er en britisk efterretningsofficer, som optræder i fire af [[Agatha Christie]]s [[kriminalroman]]er, ''[[Mysteriet i Marlow]]'' og ''[[Var det mord?]],'' hvor han er den, der opklarer gåden, samt ''[[Kortene på bordet]]'' og ''[[Døden på Nilen]]'', hvor han assisterer [[Hercule Poirot]].
 
Race er en ret typisk repræsentant for britiske officerer, der har gjort tjeneste i [[koloni]]erne. I ''Mysteriet i Marlow'' (1924) beskriver ''Anne Beddingsfield'' ham som en ca. 40 år gammel, rank, mørk, bronzebrun mand, der har en vis svaghed overforfor jagthistorier. I løbet af opklaringen bliver han forelsket i den unge eventyrlystne ''Anne'', som også er tiltrukket af ham. Hun ender dog med at gifte sig med en anden person, men forudsiger som en form for trøst, at Race vil få en strålende karriere. Hans reaktion på Annes valg er rolig og fattet: "Jeg har stadig mit arbejde." <ref>''Mysteriet i Marlow'', s. 183</ref>.
 
Ca. 12 år efter sin første optræden er Race med til stede ved et middagsselsbkabmiddagsselskab, hvor værten bliver myrdet. <ref> I ''Kortene på bordet''.</ref> I denne sag har han et fint samarbejde med Poirot, og dette samarbejde fortsætter året efter i ''Døden på Nilen'', hvor Poirot ganske vist opklarer drabssagen, men Race får til gengæld afværget en trussel mod [[Storbritannien]]s sikkerhed.
 
''Var det mord?'' (1945) er den sidste roman, Oberstoberst Race optræder i. Som i ''Kortene på bordet'' er der tale om et drab, begået under en selskabelig sammenkomst. Efter opklaringen heraf hargår Race, der nu er over 60 år gammel, formentlig fået en velfortjent pension.
 
== Noter ==