Rudolf Hess: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Jeg har rettet de anklagepunkter han blev dømt skyldig i, da de ikke stemte overens med virkeligheden. Hess blev ikke dømt skyldig i forbrydelser mod menneskeheden, men derimod i forbrydelser mod freden.
m Bot: Tilføjer beskrivelse til eksterne links, se FAQ
Linje 54:
Den [[10. maj]] [[1941]] fløj han mod [[Skotland]]. Han navigerede ved hjælp af [[Kalundborg Radiofonistation|radiosenderne i Kalundborg]]. Hans mål var hertugen af [[Hamilton (Skotland)|Hamiltons]] gods nær den skotske by [[Glasgow]]. Han mente, at de kunne mødes med [[George 6. af Det Forenede Kongerige|Kong George]] og få overtalt [[Winston Churchill]] til at slutte fred med Tyskland.
 
Da Hess landede, prøvede han at nå Hamiltons gods, men blev fanget af britiske soldater. Hans mission mislykkedes. Churchill var ikke interesseret i at slutte fred med Tyskland. Hitler blev rasende over flugten, og han betegnede den som [[forræderi]] begået af en sindssyg person. Hess blev frataget alle sine hverv, og Bormann blev udnævnt som hans efterfølger. Det er dog kommet frem at Hitler kunne have været interesseret i at slutte fred, men ikke officielt ville stå ved Hess' mislykkede operation.<ref>[http://www.bt.dk/nyheder/hitler-oenskede-at-slutte-fred-med-england-i-1941 Hitler ønskede at slutte fred med England i 1941 - Nyheder - BT.dk<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
Hess blev ført til [[Tower of London]], hvor han sad fængslet til krigens afslutning i [[1945]].