Line (pigenavn): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Udbredelse: er en taebl nøvvendig til en navnedag?
Linje 4:
Line har i sig selv ikke nogen betydning,<ref>[http://www.norskenavn.no/navn.php?id=127 Line] på ''norskenavn.no''</ref> men Karoline, hvorfra navnet oftest udspringer, betyder "fri" eller "kraftfuld" (ligesom Karl gør).
 
line er skør
== Udbredelse ==
Line begyndte først i starten af 1800-tallet at blive anvendt som alenestående fornavn.<ref name="lina-sv" />
I de seneste 30 år har det været et meget populært pigenavn i [[Skandinavien|de skandinaviske lande]]. I [[Norge]] var der i 2007 tæt ved 10.000 kvinder med fornavnet Line,<ref>[http://www.ssb.no/navn/ Navnestatistik] på [[Statistisk sentralbyrå]]s hjemmeside</ref> mens der i [[Danmark]] var tæt ved 17.000.<ref>[http://www.dst.dk/Statistik/Navne/HvorMange.aspx Hvor mange hedder...] på [[Danmarks Statistik]]s hjemmeside</ref>
 
Lina betyder "palme træ" og fremgår i Koranen i kapitel 59 Al-hashr. Lina bliver brugt som Line i tyrkisk, ligesom Ahmed bliver ændret og brugt som Ahmet.
 
Den svenske form, Lina, nød en eksplosiv popularitet i [[Sverige]] i [[1980'erne]], delvist på grund af [[Astrid Lindgren]]s store succes ''[[Emil Fra Lønneberg]]''.<ref name="lina-sv">[http://www.svenskanamn.se/SvenskaNamn/Namn.aspx?Namn=Lina Lina] på ''svenskanamn.se''</ref> Der findes i dag over 16.000 svenske kvinder med navnet Lina.<ref>[http://www.kanalen.org/namnarkivet/?namn=lina&x=15&y=7&lookup=yes&function=search&antal=1&frame=1&direct=on Namnarkivet] på ''kanalen.org''</ref>. I [[norge]] har Line navnedag den [[20. januar]].
 
== Kendte personer med fornavnet Line ==