Christian Friis Bach: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Det ligner ikke noget CV længere
Større opdatering så det er tydeligt at han er minister
Linje 8:
| forgænger = [[Søren Pind]]
| valgkreds = [[Egedal Kredsen]]
| fødsels_dag = [[29. Aprilapril]] [[1966]]
| fødsels_sted = [[Rødovre]]
| nationalitet = [[Danmark|Dansk]]
| parti = [[Det Radikale Venstre]]
| ægtefælle = [[Karin Friis Bach]]
| børn = 3
| hjem = [[Ganløse]]
Linje 19:
}}
 
'''Christian Friis Bach''' (født [[29. april]] [[1966]]) er [[minister for udviklingsbistand]] i [[regeringen Helle Thorning-Schmidt]] som repræsentant for [[Det Radikale Venstre]]. Han blev valgt til [[Folketinget]] ved [[folketingsvalget 2011|valget i 2011]] fra [[Nordsjællands Storkreds]].
'''Christian Friis Bach''' (født [[29. april]] [[1966]]) er adjungeret professor i international økonomi og udvikling ved Københavns Universitet/LIFE, særlig rådgiver for EU kommissær Connie Hedegaard og iværksætter med virksomhederne ViewWorld og Worldbarrow. Han er tidligere international chef i [[Folkekirkens Nødhjælp]] (2005-1010), ansat som journalist ved DR/Orientering og har været konsulent for Verdensbanken, Udenrigsministeriet, EU, UNDP m.fl.
 
== Uddannelse og karriere ==
I sin fritid har Christian Friis Bach været aktiv i en række frivillige organisationer [[Amnesty International]], [[U-landsimporten]], [[WWF Verdensnaturfonden]] og [[FN-forbundet]]. I 1993-94 var han initiativtager til dannelsen af [[Max Havelaar Fonden]] i Danmark, og fik i den forbindelse [[Fords Initiativpris]]. Fra 1997-2001 var han formand for [[Mellemfolkeligt Samvirke]]. Senest har han været med til at stifte Dansk Initiativ for Etisk Handel.
'''ChristianI Friissit Bach'''civile (født [[29. april]] [[1966]])liv er Bach adjungeret professor i international økonomi og udvikling ved [[Københavns Universitet]]/LIFE, særligog var indtil sin udnævnelse til ministersærlig rådgiver for EU -kommissær [[Connie Hedegaard]]. ogDesuden er han iværksætter medog har etableret virksomhederne ViewWorld og Worldbarrow. Han er tidligere international chef i [[Folkekirkens Nødhjælp]] (2005-1010), har været ansat som journalist ved DR/Orientering og har været konsulent for Verdensbanken, Udenrigsministeriet, EU, UNDP m.fl.
 
I sin fritid har Christian Friis Bach været aktiv i en række frivillige organisationer [[Amnesty International]], [[U-landsimporten]], [[WWF Verdensnaturfonden]] og [[FN-forbundet]]. I 1993-94 var han initiativtager til dannelsen af [[Max Havelaar Fonden]] i Danmark, og fik i den forbindelse [[Fords Initiativpris]]. Fra 1997-2001 var han formand for [[Mellemfolkeligt Samvirke]]. Senest har han været med til at stifte Dansk Initiativ for Etisk Handel.
Han har rejst i en lang række lande i Afrika, Latinamerika og Asien, og har holdt foredrag og skrevet bøger og artikler om internationale emner. Derudover har han siddet i en række danske og internationale bestyrelser.
Christian Friis Bach er oprindeligt uddannet [[agronom]] fra [[Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole]] med hovedvægten indenfor kemiske fag og tog i 1996 en Phph.Dd. grad i Internationalinternational Økonomiøkonomi fra samme stedinstitution. Han varhar været adjunkt ved [[Økonomisk Institut]], [[Københavns Universitet]], og lektor ved Jordbrugsøkonomisk Institut. Herudover har han taget Tillægsuddannelsentillægsuddannelsen ved [[Danmarks Journalisthøjskole]].
== Politik ==
Christian Friis Bach er født i 1966. Han er gift med [[Karin Friis Bach]], har tre børn og driver i fritiden et mindre landbrug ved [[Ganløse]] med 33 hektar land hvoraf 10 hektar består af nytilplantet skov.
Bach har været folketingskandidat for Det Radikale Venstre med opstilling i [[Christianshavnkredsen]] (2004-06), [[Egedalkredsen]] (2006-2011) og [[Hillerødkredsen]] siden 2011. Herfra blev han valgt til folketinget på et mandat i storkredsen.
 
I sit parti er han valgt til hovedbestyrelsen og forretningsudvalget.
 
Han var medlem af kommunalbestyrelsen i [[Egedal Kommune]] 2009-11, hvor han var næstformand for Skoleudvalget samt medlem af økonomiudvalget.
 
== Privatliv ==
Han er medlem af Kommunalbestyrelsen i [[Egedal Kommune]], hvor han er næstformand for Skoleudvalget, samt medlem af økonomiudvalget. Derudover er han folketingskandidat for [[Det Radikale Venstre]] med opstilling i Egedal Kredsen og Hillerød Kredsen og sidder som landsmødevalgt i [[Det Radikale Venstre]]s hovedbestyrelse og forretningsudvalg.
Christian Friis Bach er født i 1966. Han er gift med [[Karin Friis Bach]], har tre børn og driver i fritiden et mindre landbrug ved [[Ganløse]] med 33 hektar land, hvoraf 10 hektar består af nytilplantet skov.
 
<gallery>