Orgelbygger: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjede Kategori:Orgelbyggere ved hjælp af Hotcat
omstrukturerer - dansk indhold til egne afsnit
Linje 1:
En '''orgelbygger''' beskæftiger sig med at bygge [[Orgel|pibeorgler]]. Kunderne er overvejende kirker, men der er også (meget få) eksempler på at private får bygget orgler. Derudover har enkelte danske koncertsale også et pibeorgel, f.eks. i [[Det Kongelige Danske Musikkonservatorium]] (tidl. [[Radiohuset]]) og i den nye koncertsal i [[DR Byen]].
'''Orgelbygger''' betegner både en uddannelse i snedkerfamilien under [[Erhvervsuddannelser i Danmark|Erhvervsuddannelserne]] samt den stillingsbetegnelse man opnår efter denne uddannelse.
 
==Orgelbyggeriet i Danmark==
En orgelbygger beskæftiger sig med at bygge [[Orgel|pibeorgler]]. Kunderne er overvejende kirker, men der er også (meget få) eksempler på at private får bygget orgler. Derudover har enkelte danske koncertsale også et pibeorgel, f.eks. i [[Det Kongelige Danske Musikkonservatorium]] (tidl. [[Radiohuset]]) og i den nye koncertsal i [[DR Byen]].
'''Orgelbygger'''I betegnerDanmark bådeer der en uddannelseorgelbyggeruddannelse i snedkerfamilien under [[Erhvervsuddannelser i Danmark|Erhvervsuddannelserne]] samt den stillingsbetegnelse man opnår efter denne uddannelse.
 
Enkelte danske koncertsale har et pibeorgel, f.eks. i [[Det Kongelige Danske Musikkonservatorium]] (tidl. [[Radiohuset]]) og i den nye koncertsal i [[DR Byen]].
 
Orgler fra de danske orgelbyggerier er internationalt efterspurgte, og der er derfor gode muligheder i branchen, selvom den i sagens natur er meget lille – der er under 150 faglærte orgelbyggere i hele Danmark.
 
===Danske Orgelbyggereorgelbyggere===
* [[Demant orgelbyggeri]]
* [[Frobenius Orgelbyggeri]]