Sandvig (Mern Sogn): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Rmir2 (diskussion | bidrag)
småret
Linje 1:
'''Sandvig''' er en lille havneby ved [[Bøgestrømmen]] og ligger syd for [[Jungshoved Kirke]]. Havnen har i mange år tjent som hjemhavn for lokale bundgarnsfiskere[[bundgarnsfisker]]e, men i dag er der kun fritidsfiskere og lystsejlere[[lystsejler]]e tilbage. Selve byen Sandvig består af relativt få huse, men der er dog både helårs-og sommerhuse, samt landbrug. Kirke findes ikke i byen. Fra havnen er der mod øst den smukkeste udsigt til bl.a. øen [[Nyord]] og Bøgestrømmen. Vejen til havnen fører gennem byen og helt ned til kajkanten. Farvandet omkring havnen er et paradis for rigtig mange arter af svømmefugle.
{{hurtigslet|- på grund af uencyklopædisk relevans, tætpå, notabilitet, og reklame. Bør fjernes, da man ikke reklamerer på Wikipedia.}}
 
Sandvig ligger i Mern sogn, indtil [[Kommunalreformen (1970)|Kommunalreformen i 1970]] lå det i [[Bårse Herred]] ([[Præstø Amt]]), efter kommunalreformen i 1970 i [[Storstrøms Amt]].
Sandvig er en lille havneby ved Bøgestrømmen og ligger syd for Jungshoved Kirke. Havnen har i mange år tjent som hjemhavn for lokale bundgarnsfiskere, men i dag er der kun fritidsfiskere og lystsejlere tilbage. Selve byen Sandvig består af relativt få huse, men der er dog både helårs-og sommerhuse, samt landbrug. Kirke findes ikke i byen. Fra havnen er der mod øst den smukkeste udsigt til bl.a. øen Nyord og Bøgestrømmen. Vejen til havnen fører gennem byen og helt ned til kajkanten. Farvandet omkring havnen er et paradis for rigtig mange arter af svømmefugle.