Cappuccino: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 2:
En '''cappuccino''' er en [[italien]]sk [[kaffe]]drik, der laves af [[espresso]], skummet, varm mælk og et drys kakao. Espresso i bunden, derpå den varme, skummede mælk, og øverst evt. et drys af kakao, kanel eller muskatnød. Serveres typisk med [[rørsukker]].
 
Forskellen på en Cappuccino og en Caffè latte (italiensk: "kaffe mælk") er dels, at den er mindre (deraf -ino endelsen), dels at en Caffè latte er mest bestående af varm mælk og kun med en anelse skum. Café au lait er generelt en stærkere udgave af Caffè latte, men det varierer alt efter stedet du får den serveret. Café au lait er almindelig kaffe med mælk.
 
Versionen "Latte macchiato" ("plettet mælk") består originalt af et glas varmt mælk (uden skum) med en sjat kaffe i, som [[barista]]'en får ved at lade lidt vand køre gennem kaffemaskinen, altså en "gratis" kaffe - brygget på brugt kaffegrums - i varm mælk. På de fleste danske caféer vil Latte Macchiato dog være nogenlunde det samme som Caffé Latte, og ikke være brygget på brugt kaffegrums.