Frimureri: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rettet Kongenavne til arabertal
No edit summary
Linje 65:
Frimurerne ser religion som en privat sag. Denne holdning, kombineret med frimurernes [[ritual]]er og måden frimurere organiserer sig på, har ind imellem ført til konfrontationer mellem frimurere og ledere i [[totalitarisme|totalitære]] stater.
 
Religiøse grupper, som bekender sig meget bogstaveligt til deres religion, må forholde sig kritisk til frimurernes idé om, at religion er en privat sag. Den dag i dag er frimureri [[Bandlysning|lyst i band]] af [[paven]], hvad der senest er understreget i en fortsat gældende [[bulle]], der i [[1983]] blev signeret af kardinal Joseph Ratzinger, som i dag er [[Pave Benedikt XVI16.]].
 
Der har igennem tiderne helt frem til i dag været rejst kritik af frimureriet, som har budt på alt, fra at frimurere har en skjult politisk dagsorden (er en form for [[skyggeregering]]), uforenelighed med [[kristendom]], til at frimureriet i virkeligheden er en [[Satanisme|satanistisk]] religion. [[Christian VI6.]] var kritisk over for frimureriet.
 
I de [[fascisme|fascistiske]] regimer [[Nazityskland]] og [[Spanien]] under [[Francisco Franco]] blev frimurere forfulgt. De [[socialisme|socialistiske]] stater [[Sovjetunionen]], [[Nord Korea]], [[Kina]] og [[DDR]] forbød frimureri.