Sparbank: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
[[Fil:Sct. Mathias Gade 7.jpg|thumb|Sparbanks filial i Viborg, april 2011. {{byline|Lars Schmidt.}}]]
'''Sparbank''' er en [[Danmark|dansk]] [[bank]] med 45 filialer. I [[2006]] havde banken et 550 medarbejdere og et resultat før skat på 244 mio. kr. Banken ejes af 17.600 aktionærer.
 
SPARBANK er en dansk bank med hovedsæde på adressen Adelgade 8 i Skive. Banken har 26 filialer hovedsageligt fordelt i tre geografiske områder; Midt- og Vestjylland, Aarhus og København.
Banken blev grundlagt [[14. marts]] [[1857]] som ''Privatsparekassen i Skive''. Siden er navnet ændret adskillige gange, første gang i [[1863]] til ''Sparekassen for Skive By og Omegn'', i [[1872]] til ''Skive By og Omegns Sparekasse'' og allerede året efter til ''Spare- og Laanekassen for Skive Kjøbstad og Omegn''. Navnet ændres til [[1882]] til det kortere ''Skive Sparekasse'', mens det i [[1989]] ændres helt som led i en ekspansionsbølge.
 
SPARBANK har 350 medarbejdere, ejes af omkring 17.000 aktionærer og har ca. 70.000 kunder. Banken har senest etableret filialer på Frederiksberg og i Nykøbing Mors, samt overtaget fire filialer på Salling og Fur fra det tidligere Fjordbank Mors.
 
Banken blev oprindeligt grundlagt i 1857 som en lokal sparekasse, har ændret navn flere gange undervejs og blev i 1989 omdannet til et decideret bankaktieselskab.
 
SPARBANK har fokus på fleksibel, engageret og kompetent rådgivning til privatkunder samt små og mellemstore virksomheder på strategisk vigtige forretningsområder.
 
Samtidig er SPARBANK en aktiv sponsor inden for lokalsporten, uddeler en årlig idrætspris, udgiver kundemagasinet ”Råderum” og med konceptet ”10tilForskel” kan netbrugere hver måned stemme på et projekt eller en idé, der fortjener at modtage 10.000 kr.
 
Den hidtige [[sparekasse]] blev omdannet til et bankaktieselskab under navnet Sparbank Vest A/S, der var navnet frem til januar [[2007]]. Det seneste navneskifte skete som følge af, at banken har filialer i det meste af landet samt tre filialer i [[Grønland]] og en i [[Málaga]], [[Spanien]].
 
== Eksterne henvisninger ==