Forførelse: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
exit nlp-reklame, exit afsnit om "The Game"
Linje 23:
De to personer som ofte forbindes med udtrykket at 'forføre' er Don Juan og Casanova.
 
== "The Game" ==
{{notabilitet|SDBS=ja}}
{{kilder|dato=Uge 3, 2012}}
I slutningen af 80erne blev gruppe på en mail-server med navnet alt.seduction.fast oprettet. Ud fra denne gruppe udviklede der sig et international internetbaseret samfund af mænd der udvekslede ideer om forførelse. Der blev dannet en specialiseret terminologi, med termer som "AFC", "frame" og "set". Forførelsens kunst kaldtes efter amerikansk sprogbrug for "game". Der viste sig at danne sig nogen mønstre af hvad der virkede godt og hvad der ikke gjorde. Med tiden opstod der en række coachingfirmaer ud fra samfundet. I dag er der verden over et væld af fora, blogs og firmaer med udgangspunkt i The Game.
 
=== Guruer ===
Som et hvert andet område, hvor nogle kan og andre mangler, bliver nogle af de bedste forfremmet til næsten gude status. Disse få som har evnerne, til lært eller med født, kaldes for Guru'er indenfor Game communitiet.
 
==== Ross Jeffries ====
En af de først helt store eksperter inden for området var Ross Jeffries. Han var en dårlig vittigheds skribent som fald over dette område. Han kombinerede [[NLP]] og [[Hypnose]] samt mange af de andre teknikker, til at lave hans [http://speedseduction.biz/index.php Speed Seduction]. Speed Sedution var det første forsøg, som virkeligt samordnede alle disse teknikker til en nedskrevet form.
 
==== Mystery ====
En af de andre store var Mystery, som var en tryllekunster som ønskede at blive bedre til at forføre, ikke bare en hvilken som helst pige, men den smukkeste pige i området. Som tryllekunster begyndte han at arbejde i store restaurenter, hvor han gik fra bord til bord at interagere og trylle. Tryllenumrene bestod af en række fastlagte trin og samtalemønstre, der gentog sig. Han begyndte at bruge nogle af rutinerne, uden tryllenumrene og opdagede at de virkede. Ud fra den viden lavde han [http://www.themysterymethod.com Mystery Method].
 
==== Style ====
En af de første kendte elever hos Mystery var en forfatter ved navn Niel Strauss.
Han havde fået til opgave at skrive om dette undergrunds fænomen kaldet Pick-up.
Det han er mest kendt for er hans bog [[The Game]]. Hvor han gennemlever udviklingen fra nørd til Pick-up Artist og efter udgivelsen af han bog Pick-up Guru.
 
== Inner Game ==
Inner game handler om at udvikle sig selv indefra.
Da mange af disse mænd begynde at opdage den udvikling de gennem gik, fra Genert nørd til udadvendt Forføre, ville de gerne forsætte udvikling på flere områder.
 
== NLP og Natural ==
En [[NLP]] master praktiserende som i særlig grad har bragt det naturlige forførelses aspekt frem,
er den danske [[forfører]] '''Simon B D Johansen'''. [http://www.simonbdjohansen.dk NLP forførelse www.simonbdjohansen.dk]
 
 
Nogle mænd fandt også ud af, at det var mere vigtigt for dem, at udvikle dem selv end at bruge en anden personen teknik. Fordi selv om en anden personen teknik virker, så kan den føles hul, fordi det ikke var dem selv.
Disse teknikker bruges også som [[person coaching]].
 
<!-- her var i den engelske artikel et afsnit om "the Covenant Code" i Anden Mosebog, men jeg ved ikke hvad det hedder på dansk -->