Mikhail Tal: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m r2.6.5) (Robot tilføjer eu:Mikhail Tal
Rettet interzoneturneringer til kandidatturneringer. Tal behøvede ofte ikke spille interzoneturnering og var i kandidatfinale i 1965. Sidste deltagelse i kandidatturnering i 1985.
Linje 11:
[[Mikhail Botvinnik]] var regerende verdensmester. [[VM i skak 1960|Matchen]] blev spillet i [[Moskva]] i [[1960]], og Tal vandt med 12,5 mod 8,5 point. 24 år gamle Tal blev dermed den hidtil yngste [[skakverdensmestre|verdensmester i skak]], en rekord som siden blev slået af 22 år gamle [[Garri Kasparov]] i [[1985]]. Året efter mistede Tal imidlertid titlen, da Botvinnik i [[VM i skak 1961|revanchekampen]] vandt med 13 point mod 8.
 
Siden da nåede Tal aldrig helt op i interzoneturneringernekandidatturneringerne og kampen om verdensmestertitlen. Årsagen var blandt andet de stadig tilbagevendende helbredsproblemer, den hårde konkurrence blandt sovjetrussiske skakspillere, og at han ikke altid blev foretrukket af magthaverne. Alligevel havde han flere stærke turneringer, og kunne lige til det sidste producere fremragende angrebspartier og brillante sejre.
 
Under VM-kampene i [[Reykjavik]] på [[Island]] var Tal med i analyseteamet for Spasskij i kampen mod [[Bobby Fischer]], og samarbejdede siden tæt med verdensmester [[Anatolij Karpov]].