Galleri Galschiøt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Omdirigering til Jens Galschiøt
 
oprettet og gennemskrevet alt forfra på siden, nu for anden gang!! da den første blev slettet , på trods af at jeg sendte GNU tilladelse til kopieret materiale
Linje 1:
#REDIRECT [[Jens Galschiøt]]
Udstillingsstedet ligger i udkanten af [[Odense]] og området er på ca. 10.000 m2. Det er åbent for besøgende alle arbejdsdage imellem 9 og 17. Ikke åbent i weekenden. Fri entré.
Galleri Galschiøt indeholder billedhuggeren [[Jens Galschiøt]]´s værksted, heraf navnet.
 
Der er adgang til:
 
* '''Det arbejdende Kunstværksted''': På atelieret kan man se [[jens Galschiøt|Galschiøt]] og hans medarbejdere i gang med at opbygge skulptere i alle størrelser. Stedet bugner af hel og halvfærdige skulpturer og andre interessante ting .Man kan følge processerne i skulptur fremstillingen, fra den første figur i voks til den færdige skulptur i [[bronze]].
 
* '''Udstilligshallen /Galleriet''': Her kan man opleve Galschiøt skulpturer og kunsthappeninger. Der er ofte en maleri-udstilling af kunstnere der er tilknyttet værkstedet på væggene. Udover [[kunst]] bliver det store galleri, hvor der er plads til over 300 gæster også brugt til koncerter, debatmøder og konferencer. I tilknytning til galleriet er der en lille museums butik med en mindre salgsudstilling af Galschiøts mindre skulpturer og smykker støbt på værkstedet.
 
'''* Bronzestøberiet''': Hvis man er heldig kan man opleve en bronze- eller sølvstøbning. Støberiet arbejder med støbninger fra ganske få gram op til 400 kg og er et af de få steder i Danmark, hvor man uddanner ædelmetalstøbere.
 
'''* Skulpturparken:''' i forbindelse med opkøb af nogle tilstødende jorder i 1999 blev der oprettet en skulpturpark. Der kan man se nogle af de helt store skulptur gruppe. Parken ligger i direkte forlængelse af galleriet og fungerer også som rekreationsområde for ansatte og gæster.
 
 
 
'''Adressen er :''' Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, tlf. 6618 4058 www.aidoh.dk - e-mail: aidoh@aidoh.dk
 
[[Jens Galschiøt|Galschiøt]] har lavet skulpturinstallationer mange steder, i verden. Bl.a. opstilling af 22 tonstunge” [[Min indre svinehund|Min Indre Svinehund]]” (1993) skulpturer i Europa (ulovlig street art). [[Skamstøtten]] i [[Hongkong]], [[Mexico]] og [[Brasilien]]. [[Hungermarchen]] (2002), [[I Guds navn|I Guds Navn]] (2006), [[The Color Orange]] (2008). [[Fundamentalism]] 2011/12. og det er B.la disse skulpturer man kan se på udstilligsstedet.
 
 
==Historie==
I 1960´erne blev bygningerne bygget til Næsby Karosserifabrik og fungerede i mange år som et af de største autoværksteder på Fyn. Men i forbindelse med den økonomiske krise sidst i 1990érne måtte fabrikken lukke og bygningerne stod tomme i næste 5år.
 
 
==Karosserifabrikken genopstod som kultursted==
 
I 1994 købte billedhuggeren [[Jens Galschiøt]] hele fabriks komplekset og begynde at omdanne det til det til et kultursted.
Han købte flere af de omkringliggende bygninger og jorder, således at området nu er på ca 10.000 m2 med 3200 m2 bygninger, hvoraf de fleste bruges til kulturelle aktiviteter og er åbne for offentligheden.
Der er siden 1994 sket en omfattende forandring af lokalerne og området.
 
Det er hensigten at lejerne skulle befinde sig inden for kultur, kunst og kommunikation. Stedet indeholder nu foruden Galleri Galschiøt, en skulpturpark, et TV- produktionsselskab, en kunst skole og et pilefletter værksted.
 
 
== Eksterne henvisninger ==
 
 
{{coor title dms|55|23|45|N|10|22|50|E|type:landmark|region:DK}}
[[Kategori:Odense]]
[[Kategori:Kunst]]
[[Kategori:Kultur]]