Kvalitativ og numerisk identitet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Typo fixing, typos fixed: o.s.v. → osv.
sprog, + num også kval
Linje 1:
'''Kvalitativ og numerisk [[identitet]]''' er grundlæggende [[relation]]er mellem entiteter.
 
''Kvalitativ identitet'' betegner en ''[[lighed]]'' imellemmellem to entiteter, fxmens i''numerisk forhold tilidentitet'' udseendetbetyder, hvor det sidste betyder at der er tale om enén og samme entitet (hvilket vil sige en entitets forhold til sig selv).
Sagt på en anden måde. Hvis to objekter er kvalitativt identiske, så er der vitterligt tale om to objekter; men disse to objekter er ens, på visse punkter, der er relevante for sammenhængen. De har f.eks. samme størrelse, udseende osv.
 
Sagt på en anden måde: Hvis to objekter er kvalitativt identiske, så er der vitterligt tale om to objekter; men disse to objekter har de samme kvaliteter. De har samme udseende, indhold, størrelse osv. Hvis to objekter derimod er ''numerisk identiske'', så er der i virkeligheden kun tale om etét og samme objekt.
 
Et eksempel: Hvis man toi ellerén fleresituation gangehar observeret en person med et bestemt udseende, og sidenhen i anden situation observerer toen person som tilsyneladende er ''kvalitativt identiskeidentisk'' [[person]]er, så vilkunne man normalt gå ud fra, at de også er ''numerisk identiske''. Dvs. at man vilmåske umiddelbart vil antage, at det blot er den samme person, som man har observeret i flere forskellige situationertidspunkter. Ret beset kan man dog ikke være sikker på det, idet der kunne være tale om et enægget [[tvilling]]epar, - som er kvalitativtkvalitative, men ikke numerisk identiske.
 
Kvalitativ identitet indebærer altså ikke nødvendigvis numerisk identitet. Omvendt gælder det dog, at numerisk identitet også indebærer kvalitativ identitet, da enhver entitet per definition altid ligner sig selv.
 
[[Kategori:Begrebspar]]