Kenneth Knudsen (musiker): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Flertydige WL: SebastianSebastian (musiker)
Blops (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 2:
'''Kenneth Knudsen''' (født [[28. september]] [[1946]]) er uddannet [[arkitekt]], selvlært komponist og tangentspiller. I 1967 tog Kenneth Knudsen sammen med trommeslageren [[Claus Bøje]] initiativ til oprettelse af ”Jazz i Reprisen”, et sted med øve- og koncertfaciliteter.
Kenneth Knudsen har blandt andet været med i grupperne 'Coronarias Dans,' [[Secret Oyster]], [[Entrance]] og 'Bombay Hotel'. Han dannede sin egen gruppe, [[Anima (band)|Anima]], i februar 1979.
Har siden fremkomsten af [[synthesizer]]s i begyndelsen af 70-erne hovedsagelig skabt og indspillet musik for og med disse instrumenter. Han har således som arrangør og 'klangarkitekt' i høj grad præget f.eks. [[Sebastian (musiker)|Sebastian]]s produktion fra '77 til '83. {{kilde mangler|dato=Uge 10, 2010}}. [[Kenneth Knudsen]] er blevet betegnet ''skandinaviens [[Joe Zawinul]]''<ref>[http://avaxhome.ws/hraphile/kenneth_knudsen_anima_vinyl_rip_2496.html]</ref>.
 
Indspilnings- og turnevirksomhed fortrinsvis i [[Europa]], men tillige i [[Indien]], [[Hong Kong]] og [[Japan]] med diverse grupper og solister
Linje 22:
* ''Black Diamond'' (2002, nomineret til Nordisk Råds Musikpris).
* ''End of Silence'' (2009, præmieret af Statens Kunstfond).
 
 
== Eksterne henvisninger ==
*[http://www.kenneth-knudsen.dk/ Kenneth Knudsen]
 
 
== Kilder ==
{{reflist}}