Kai Normann Andersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
wikificering-skabelon
Irvin Berlin -> Irving Berlin [link] ; Mød Mig På Casiopeia -> Mød mig på Cassiopeia
Linje 1:
'''Kai Normann Andersen''' (1900-67).
Egentlig uddannet bankmand, men kom tidligt i gang som komponist. Hans værker nyder i dag anerkendelse blandt de fleste danskere, og havde sagtens kunnet opnå ligesålige så stor udbredelse som Irvin[[Irving Berlin]] og [[Cole Porter]], hvis ikke Danmark var så lille og lukket som det var i Kai Normann Andersens tid. I stedet servicerede han de danske tonefilm-folk og revydirektører med en række iørefaldende melodier herhjemme.
Melodierne til ''Landmandsliv'' og ''Mød Migmig Casiopeia''Cassiopeia'' blev store sager, ligesom en lang række melodier til ''Liva Weel'' og hans hustru ''Ellen Gottschallch'' blev det.
''Man binder os på mund og hånd'', ''Jeg bli'r så glad når solen skinner'', ''Jeg har en ven-en rigtig sejler'' og ''Hot Hot'' er blot nogle få af hans enorme produktion.
Der er udgivet et par CD'er med alle de originale K.N.A-fortolkninger, og så forskellige navne som Bjarne Liller, Grethe Mogensen og Ann Mette Elten har udsendt komplette K.N.A-albums, udsat for såvel jazz- pop- og vise-arrangementer.