Kai Normann Andersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Irvin Berlin -> Irving Berlin [link] ; Mød Mig På Casiopeia -> Mød mig på Cassiopeia
Ellen Gottschallch -> Ellen Gottschalch [link] ; links
Linje 1:
'''Kai Normann Andersen''' (1900-67).
Egentlig uddannet bankmand, men kom tidligt i gang som komponist. Hans værker nyder i dag anerkendelse blandt de fleste danskere, og havde sagtens kunnet opnå lige så stor udbredelse som [[Irving Berlin]] og [[Cole Porter]], hvis ikke Danmark var så lille og lukket som det var i Kai Normann Andersens tid. I stedet servicerede han de danske tonefilm-folk og revydirektører med en række iørefaldende melodier herhjemme.
Melodierne til ''Landmandsliv'' og ''Mød mig på Cassiopeia'' blev store sager, ligesom en lang række melodier til ''[[Liva Weel'']] og hans hustru ''[[Ellen Gottschallch''Gottschalch]] blev det.
''"Man binder os på mund og hånd''", ''"Jeg bli'r så glad når solen skinner''", ''"Jeg har en ven-, en rigtig sejler''" og ''"Hot Hot''" er blot nogle få af hans enorme produktion.
Der er udgivet et par CD'er med alle de originale K.N.A-fortolkninger, og så forskellige navne som Bjarne Liller, Grethe Mogensen og Ann Mette Elten har udsendt komplette K.N.A-albums, udsat for såvel jazz- pop- og vise-arrangementer.
Kai Normann Andersens tidløse musik er optaget i KulturKanonen i 2006.
{{wikificering}}