Howard Staunton: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
biografi af en uoff. skakverdensmester
 
Pierre St. Amant -> Pierre Saint-Amant
Linje 10:
I 1840 skrev han en skakspalte for ''New Court Gazette'' i perioden fra maj til årets slutning. Hans spil havde udviklet sig, så han kunne spille en match mod den [[Tyskland|tyske]] mester [[Popert]] og vinde den med et enkelt parti mere. Han begyndte også at skrive for ''British Miscellany'', hvilket i 1841 førte til, at han grundlagde det skaktidsskrift, der kendes som ''Chess Player's Chronicle.'' Staunton var redaktør på tidsskriftet til 1854, hvor han efterfulgtes af Robert Barnett Brien.
 
I 1842 spillede han hundreder af spil mod [[John Cochrane]]. Cochrane var en stærk spiller, og Staunton fik god opvarmning til, hvad der skulle blive hans største skakpræstation det følgende år. I 1843 spillede Staunton en kort match mod den [[Frankrig|franske]] mester, [[Pierre St. Saint-Amant]], som var på besøg i London. Staunton tabte matchen 3,5-2,5, men der blev arrangeret en senere returmatch i [[Paris]]. Staunton tog dertil, hvor han fra 14. november til 20. december 1843 spillede en ny match mod St. Saint-Amant i [[Café de la Régence]] og slog ham overbevisende med 13-8. Staunton anvendte med succes førstetrækket 1. c4, og denne [[skakåbning|åbning]] blev herefter kendt som [[engelsk (skak)|engelsk]].
Siden St. Saint-Amants nederlag er der aldrig dukket nogen fransk spiller op, som kunne hævde den franske skaklige overlegenhed, som begyndte med [[François-André Danican Philidor|Philidor]], og i stedet blev London verdens skakhovedstad. Staunton blev uofficielt anerkendt som verdens bedste spiller fra 1843 til 1851.
 
Staunton tog til Paris året efter for at spille mod St. Saint-Amant igen, men på grund af en lungebetændelse, der havde ødelagt hans helbred for stedse, måtte matchen aflyses, og de kom ikke til at spille mod hinanden igen.
 
I 1845 startede Staunton en skakspalte i ''Illustrated London News'', som han fortsatte med resten af sit liv. Kilderne, bl.a. ''The Oxford Companion to Chess'', er enige om, at Stauntons spalte blev den mest indflydelsesrige i verden.