Tang Soo Do: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tangsudo flyttet til Tang Soo Do: mere brugt
delvist oversat
Linje 1:
'''Tang Soo Do''' ([[hangul]]: 당수도; [[hanja]]: 唐手道) er en [[Korea]]nsk [[kampsport]] i stil med [[karate]].
{{oversæt}}
'''Tangsudo''' - "kunst av kinesisk hånd" er en traditionell Koreansk militær kunst som fokuserer på disiplin og praksisen av mønstre og selv-forsvarrekkefølger. Skjønt grunnlegger Hwang Kee krever skapt kunsten fra eldgammel textbooks på Subak (en eldre Koreansk militær kunst) mens leving i Manchuria i 1930, stilen tungt influert av Japansk Karate og Kinesiske innvendige metoder. I mange respekter kommer Tangsudo fram liknende til Karate og [[Taekwondo]], unntar det plasserer meget liten vekt på sporty konkurranse og flashy manøver.
==Historie av tangsudo==
 
==Historie av tangsudo==
Navnet "tangsudo" betyr "måten av Kinesisk hender". I den Koreansk halvøy adskillige skoler av militær kunster vært forbudt ved Japansk angripere for 35 år, og de drog ut fra hemmelighet på slutten av Andre verdenKrigen. De visst som skoler av tangsudo. I den moderne Korea, først skolen av tangsudo var Chungdokwan, grunnlagt i 1944 ved den hovedWonkuklee. Derfor av frigjøringen av Koreansk nasjon, som skjedde 15 August 1945, annen fire skoler åpnet: Mudokkwan, Songmukwan, Chidokwan, og Changmukwan. Andre skolerer ( "kwan") tilføyde til listen etter slutten av den sivil krig mellom nord og sydlig (1950-1953). I Desember 1955, med godkjenningen av Presidenten av Republikk av Sydlig Korea, Singman Rhee, en å møte av grunnleggerne av hovedskolene het. Hensikten av denne å møte forenet den forskjellig skoler og gi navnet og formen til den nasjonal militær kunst. Navnet forteller verken med Kina, eller med Japan ("tangsu"="chinese hender" og dets Japansk pronunciation er "karate").
I [[1909]] blev Korea besat af Japan, og det blev forbudt at udøve Koreanske kampsportsformer, kun de japanske var tilladt.
Efter [[2. verdenskrig]]s afslutning begyndte man at genskabe de traditionelle skoler, og efter [[Koreakrigen]] ([[1955]]) blev de samlet, først under navnet Tang Soo Do, senere blev navnet ændret til [[Taekwondo]].
 
Nogle udøvere var utilfreds med udviklingen i Taekwondo, især med at der blev fokuseret for meget på sporten, så de star
Blant mye allerede postulert navn det var "Taekwondo", foreslt ved en General kalt Choi Hong Hee. I 1961 den "Koreansk Forening av Taesudo" stiger. Mudukkwan av Hwang Kee og Ydokwan av Byong Yun Kwei forblitt forankret til tradisjonen. Den ny organisasj0n lemlestet den teknisk arv av den gammel tangsudo i 1962. Den sporty kamp med bruken av hopp, spark og never formet taesudo kort; teknikkene av personlig forsvar med bruken av vektstenger og kast (gripe) ble "hapkido". På den annen side, teknikkene av "neikung" (innvendig arbeid), som styrer puste, energi (Ki) og den mental konsentrasjon, ble ikke meget merkbar. I 1964 organisasj0nen forandret seg dets navn en gang til inn i "Koreansk Forening av Taekwondo". Det kaller forblir ytterst.
tede en Tang Soo Do forening.<ref>http://www.worldtangsoodo.com/</ref>
 
<references/>
I 1966, "Internasjonal Taekwondo Føderasjon" er født. Dets sikter spredde seg ut den nyfødt disiplin i resten av verden. Dets grunnlegger er den Koreansk generell Choi. I 1971 Taekwondo blir nasjonal sport av Sydlig Korea for presidentpåbud av Presidenten Park Chung Hee. I 1973, "Verden Taekwondo Føderasjon" er født, presidert ved Dr Un Yong Kim. Det var grunnlagt i opposisjon til ITF. ITF, etter en serie av stadig forandringer, har støtten av Nord Korea. Imens, WTF av Doktor Kim når den Olympisk Spill: Seoul 1988, Barcelona 1992. Derfor, det er en offisiell Olympisk sport og ikke mer militær kunst. Skolene, som var trofast til tangsudo velger strategien av emigrasjonen, ved å installere dem utside av Korea, i Amerika, Europa, Sydlig Afrika, osv, vedlikeholde levende og uforandret budskapet av den eldgammel, vis menn av Østen.
 
[[Kategori:Kampsport]]
 
[[ca:Tangsudo]]