Jens Nauntofte: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Flere problemer: {{autobiografi}} {{ingen kilder}} {{wikify}}
Linje 1:
{{autobiografi}}
{{ingen kilder}}
{{wikify}}
'''Jens Nauntofte''' ([[8. oktober]] [[1938]] i [[Viborg]]) er [[journalist]], [[forfatter]] og foredragsholder. I tidsrummet 1969-1973 ansat ved ''[[dagbladet Information]]'' samtidig med at han studerede historie ved Københavns Universitet. Fra [[1977-2008]] ansat ved [[Danmarks Radio]]. Siden 27. januar 1982 gift med skuespilleren [[Maria Stenz]].
 
Jens Nauntofte er kendt for sine dokumentarudsendelser i DR-TV, og for mange år som studievært og medredaktør på [[TV-avisen]]s udenrigsprogram "[[Horisont]]". Han boede i 1961-62 i Israel, hvorfra han fortsatte på et-årig studierejse rundt i den arabiske verden. Han har boet i Egypten, 1973, og i USA i 1985-86 som forsker ved Georgetown Universitetets Arab Dept. I de første 11 år i DR, var Nauntofte fastansat som redaktør i Kultur- og Samfundsafdelingen, hvor han medvirkede til oprettelsen af først udenrigsprogrammet "Udefra" og senere "Orientering". I 1988 blev Nauntofte opfordret af TV-Avisen til at skifte til TV, hvor han arbejdede som reporter og studievært på TV-Avisen, senere medvirkende til sammen med Leif Davidsen at genskabe udenrigsprogrammet "Horisont". Fra 1999-2004 var Nauntofte udenrigskorrespondent for TV-A med base i Berlin og København. I 1975 opholdt Nauntofte sig som freelandekorrespondent i Sydvietnam under Vietnam-krigens afslutning, om hvilken rappiorterede til fem nordiske aviser, deriblandt Dagbladet Information og det svenske Dagens Nyheter. Han modtog i 2001 DR-TV's jubilæumspris for journalistik og reportage i 50-året for dansk TV's fødsel.
 
 
Jens Nauntofte er først og fremmest kendt for sin indsigt i mellemøstlige forhold, et område som han har studeret siden 1961 og skrevet mange bøger om. Han holder hyppigt foredrag for erhvervslivet, højskoler og foredragsforeninger om emnerne: Mellemøsten, Israel og Palæstinenserne, Det Arabiske Forår, Islam, Tyskland, Berlinmurens Fald, Terrorismen siden 11.september 2001, USA og Europa/Mellemøsten. Især hans foredrag om livet som krigskorrespondent med titlen "Det sjove, det onde og det grusomme" gengiver hans møder med Saddam Hussein og Moammar Gaddafi sætter spotlys på det eventyrlige og personlige engagement i livet som "reporter og globetrotter langs den globale landevej". Jens Nauntofte er medlem af Eventyrernes Klub.