Porsche 64: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
skriver om baseret på engelsk
m Småret
Linje 1:
[[Fil:Porsche 64.jpg|thumb|Porsche 64]]
[[Fil:VW Berlin-Rom,Bj.1939.jpg|thumb|En Porsche 64 under racerløb i 1981.]]
'''Porsche 64''' (også benævnt '''VW Aerocoupe''', '''Type 64''' og '''Type 60K10''') er af mange anset som den første bil, der blev udviklet af [[Porsche]]-fabrikkerne som en protoptype[[prototype]] til produktionsmodellerne efter [[2. Verdenskrigverdenskrig]]. Navnet skyldes, at modellen var bygget primært på et design for rekordbilen "Type 64".
 
I forbindelse med udviklingen af designet blev der anvendt vindtunneler, hvilket var usædvanligt på den tid. Dr. [[Ferdinand Porsche]] ønskede at bilen blev bygget til deltagelse i racerløbet Berlin-Rom i 1939 med en [[V10-motor]]. Bilen blev udviklet som en konceptbil, men blev bygget i tre eksemplarer med et chassis af aluminium.
 
Et eksemplar gik tabt tidligt under anden verdenskrig, og et andet eksemplar blev ødelagt af amerikanske soldater ved krigens afslutning, da soldaterne kørte ræs i bilen. Det sidste eksemplar var ejet af [[Ferry Porsche]], der fik bilen restaureret i 1947. Bilen blev herefter solgt i 1949 til den australske racerkører [[Otto Mathé]], der vandt [[Alpine Rally]] med bilen i 1950. Sidste gang bilen kørte racerløb var ved Monterey Historic Races i [[Monterey]] i [[Californien]] in 1982.
Linje 9:
{{Porsche}}
 
[[Kategori:Porsche-modeller|64]]
[[Category:Vehicles with boxer engines]]
[[Category:First automobile made by manufacturer]]
 
[[de:Berlin-Rom-Wagen]]