Asbjørn Jensen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m udvider
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 7:
Siden [[1980]] har han haft [[bestalling]] som [[advokat]], men har ikke virket som sådan.
 
== Nørrebro-urolighederne ==
Efter anmodning fra daværende justitsminister [[Erling Olsen]] udarbejdede Asbjørn Jensen en rapport om [[18. maj-urolighederne]] på Nørrebro i København. Han forsøger i første omgang at slippe for opgaven, idet han foreslår, at der i stedet udarbejdes en dommerundersøgelse, men accepterer, da regeringen udtrykkeligt ønsker, at han skal forestå undersøgelsen. I sin redegørelse fra [[1994]] og en supplerende redegørelse, som er færdig året efter, frikendes [[Københavns Politi]] stort set for fejl - men tv-klip dokumenterer, at der af ledende politifolk blev givet ordre til at skyde efter benene på demonstranterne.
 
Jensens undersøgelse mødte senere kritik, blandt andet fra [[Folketingets Ombudsmand]], [[Hans Gammeltoft-Hansen]]. Kritikken fik Folketinget til at nedsætte en [[undersøgelseskommission]]. Kommissionen skrev i sin rapport, at den ikke fandt grund til at klandre Asbjørn Jensen for undersøgelsen.
 
== Kilde ==
* [http://www.dr.dk/nyheder/htm/baggrund/tema2000/Sagen%20om%20de%20113%20skud/52.htm Om Nørrebro-urolighederne på dr.dk]
 
{{biostub}}
{{FD|1942|Levende|Jensen, Asbjørn}}
 
[[Kategori:Jurister fra Danmark]]
[[Kategori:Højesteretsdommere fra Danmark]]