DTU Aqua: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 1:
'''DTU Aqua - Institut for Akvatiske Ressourcer''' er et institut på Danmarks Tekniske Universitet.
DTU Aqua arbejder med forskning, rådgivning, uddannelse, innovation og formidling inden for bæredygtig udnyttelse af havets og de ferske vandes levende ressourcer og økosystemer. Instituttet rådgiver Fødevareministeriet og andre offentlige myndigheder, fiskeri- og akvakulturerhvervene og internationale kommissioner.
Linje 9:
* forarbejdning og forædling af fiskeprodukter til sunde fødevarer.
 
== Organisation ==
 
DTU Aqua har knap 400 ansatte (ca. 300 årsværk), hvoraf omkring en tredjedel er videnskabeligt personale. Instituttet består af 16 faglige sektioner, som varetager forsknings-, undervisnings- og rådgivningsopgaver. Derudover har instituttet en række faglige og administrative støttefunktioner.
Linje 21:
* [[Nordsøen Forskerpark]] i [[Hirtshals]], hvor DTU's havforskningsskib DANA også har hjemhavn.
 
=== Fra sektorforskningsinstitution til universitetsinstitut ===
Danmarks Fiskeriundersøgelser (det nuværende DTU Aqua) var indtil den [[1. januar]] [[2007]] en sektorforskningsinstitution under [[Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri]]. På denne dato blev de fusioneret med [[Danmarks Tekniske Universitet]] og 4 andre tidligere sektorforskningsinstitutioner som en del af den store universitetsfusion.<ref>[http://videnskabsministeriet.dk/site/forside/nyheder/pressemeddelelser/2006/forskningen-styrkes-paa-faerre-danske-universiteter Forskningen styrkes på færre danske universiteter]</ref>