Den Frie: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjet Infoboks museum
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
Linje 26:
Men [[Københavns Rådhus]] skulle bygges, og Den Frie bliver nødt til at finde nye lokaler i [[Aborreparken]] (der hvor Vesterport ligger i dag). Arkitekt denne gang var Willumsen, som røg uklar med stadsarkitekten, og den nye bygning i sten blev til en bygning i træ med indvielse i 1898. Her var endnu et stort udenlandsk maler gæst, nemlig [[Edvard Munch]].
 
Nu deltog også [[billedhugger]]e i Den Frie, hvilket øgede behovet for mere plads. Willumsen byggede en ottekantet pavillon-tilbygning i 1905, og to år senere tilføjedes endnu en bygning - denne gang af arkitekt [[Peder Vilhelm Jensen Klint]]. I 1913 blev lejemålet endnu engang opsagt, da banegraven skulle anlægges, og nu genopførtes bygningerne ved den nuværende placering ved [[Østerport Station]]. Endelig lavedes i 1954 en tilbygning tegnet af arkitekt [[Tyge Hvass]], hvorefter der ikke er sket yderligere ændringer.
 
I 1986 blev bygningen [[bygningsfredning|fredet]], og senest i 2002 skete en nænsom [[restaurering]], bl.a. fik [[Pegasusrelief]]fet på forsiden af bygningen en ny forgyldning oven på det gamle egetræ.