Helle Merete Brix: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 3:
Med afsæt i en stærkt kritisk holdning til den i [[Vesten]] voksende udgave af [[islam]], som hun mener er i modstrid med [[demokrati]], [[ligestilling]] og grundlæggende [[menneskerettigheder]], er hun kendt for at tage emner som [[islam]] i [[Europa]], [[fundamentalisme]] og [[ytringsfrihed]] under behandling. Dette sker dels i bøger og teaterstykker, og dels i kronikker og kommentarer i pressen.
 
Brix var medlem af [[Trykkefrihedsselskabet]] fra dets oprettelse til udgangen af 2010. Brix sad i Trykkefrihedsselskabets bestyrelse [[2005]]-[[2007]], og fra [[2005-2010]] var hun chefredaktør for dets internettidsskrift [[Sappho]]. Brix skriver i dag bl.a. for Human Rights Service i Norge og anmelder for Weekendavisen.
 
== Bibliografi ==
Linje 11:
* ''Mod Mørket: Det Muslimske Broderskab i Europa'' (2008), [[Trykkefrihedsselskabet|Trykkefrihedsselskabets Bibliotek]]
* ''Maskeret Tvang'' (2006), [[Liva (forlag)|Liva]] (antologi)
* ''Storm over Europa: Islam - fred eller trussel?'' (2006), [[Holkenfeldt 3]] (antologi)
* ''Fri Tale: Danske kunstnere om ytringsfrihed'' (2005), [[Gyldendal]] (med [[Farshad Kholghi]] og [[Peter Legård Nielsen]] (red))
* ''[[I krigens hus|I Krigens Hus]]: Islams kolonisering af Vesten'' (2003), [[Hovedland]] (med [[Torben Hansen (forfatter)|Torben Hansen]] og [[Lars Hedegaard]])
Linje 28:
[[Kategori:Journalister fra Danmark]]
[[Kategori:Faglitterære forfattere fra Danmark]]
 
[[Kategori:Debattører]]
[[Kategori:Islamkritikere]]