Ina-Miriam Rosenbaum: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m småedit
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
Linje 1:
'''Ina-Miriam Rosenbaum''' (født [[11. juni]] [[1959]]) er en dansk skuespillerinde og [[instruktør]]. Hun er uddannet fra [[Statens Teaterskole]] i [[1982]] og er datter af entertaineren, musikeren og forfatteren [[Simon Rosenbaum]], lillesøster til skuespillerinden [[Pia Rosenbaum]] og mor til pianisten August Rosenbaum. Hun har medvirket i en række revyforestillinger, ligesom hun har spillet roller på bl.a. [[Svalegangen]], [[Det Danske Teater]] og [[Jomfru Ane Teateret]]. Herudover har hun instrueret en hel del teaterforestillinger. I [[tv]] har man kunnet opleve hende i serien ''[[Bryggeren]]'' og på film i ''[[Johannes' hemmelighed]]'' ([[1985]]) og ''[[Snøvsen]]'' ([[1992]]).
Genoplivede ''Hjørringrevyen'' <ref>[http://www.hjoerring-revyen.dk/ Hjørring revyen 2012 - 18. juni - 4. august 2012&nbsp;]</ref> med sæson 2011. Revyen blev tildelt prisen som årets bedste revy i 2011.<br />
 
Ina-Miriam Rosenbaum har i 2011 stor succes med titelrollen i forestillingen ''"Marguerite - en pige med pep"'' <ref>[http://revymuseet.dk/?p=766 En pige med pep! : Revymuseet]</ref> samt rollen som Joseph Goebbels i Rhea Lemans forestilling ''"Hitler on the Roof"''. Hun modtog i maj 2011 årets Reumert for bedste kvindelige hovedrolle for begge disse roller.
 
== Ekstern kilder og henvisninger ==