Chefsergent: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
since 2004
m kat
Linje 1:
[[Billede:DA-Army-OR9.gif|thumb|right|Wiki-C|Militær gradstegnMilitærgradstegn for chefsergent i den danske hær.]]
En '''chefsergent''', også kaldet ''kronesergent'', er en M232-stilling i [[Forsvaret]]. Chefsergenten har den højeste rang i sergentgruppen og vil typisk have været seniorsergent i 10-12 år før. Der er i alt 50 chefsergenter i Forsvaret, hvoraf der er én kvinde.<br>Der er kun én chefsergent i et regiment og hvis regimentschefen (en oberst) sammenlignes med en minister, er chefsergenten departementschefen. På grund af rotationsprincippet forflyttes officerer, mens chefsergenten er ''den grå eminence'', der viderebringer kontinuiteten i regimentet.
 
Der er kun én chefsergent i et regiment og hvis regimentschefen (en oberst) sammenlignes med en minister, er chefsergenten departementschefen. På grund af rotationsprincippet forflyttes officerer, mens chefsergenten er ''den grå eminence'', der viderebringer kontinuiteten i regimentet.
 
Titlen Svarer til ''Warrant Officer class I'' i den britiske hær og i [[Royal Navy]] (2004), ''Master Aircrew'' i [RAF], ''Oberstabsfeldwebel'' i [[Bundeswehr]] og ''Oberstabsbootsmann'' i ''Bundesmarine''.
 
==Ekstern henvisning==
*[http://www.geocities.com/armdury/cwo.htm Dansk chefsergents beretning, engelsk]
 
 
Line 9 ⟶ 13:
{{Maritime grader}}
 
[[Kategori:Militære titler]]
 
[http://www.geocities.com/armdury/cwo.htm Dansk chefsergents beretning, engelsk]
 
[[en:Warrant Officer]]