Felix Baumgartner: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 6:
Den [[14. oktober]] [[2012]] sprang han et frit fald fra [[stratosfære]]n i 39 kilometers højde, han blev det første menneske til at bryde [[lydmuren]] i frit fald uden maskinel hjælp.<ref>[http://politiken.dk/videnskab/ECE1777344/skuffet-baumgartner-satser-paa-rekordspring-paa-torsdag/ Skuffet Baumgartner satser på rekordspring på torsdag] Politiken, 9. oktober 2012</ref><ref>[http://ing.dk/artikel/132737-vovehals-klar-til-at-bryde-lydmuren-i-frit-fald-fra-ballon Vovehals klar til at bryde lydmuren i frit fald fra ballon] Ingeniøren, 2. oktober 2012</ref>
 
Baumgartner har tidligere sprunget fra 29 kilometers højde, og i [[2003]] svævede han som den første i verden hele vejen over [[Den Engelske Kanal]] i en specialbygget fugledragt. Han er desuden kendt for at hoppe ud fra [[skyskraber]]e og har lavet såkaldte "[[base jumps]]". Han landede {{hvornår}}i 2006 med faldskærm på [[Malmø]]-skyskraberen [[Turning Torso]], for derefter at hoppe videre ud fra tårnet med en anden faldskærm, lande i Malmø og efterfølgende tage flugten ud over [[Øresund]] i en [[speedbåd]].
 
Baumgartner boksede [[8. maj]] [[1992]] en profskamp mod [[kroat]]en [[Dinko Porobija]], som han vandt på [[KO]] i 1. runde.