Richard Nixon: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 67:
 
== Præsidentkandidat første gang ==
I [[1960]] prøvede Nixon at blive præsident, men tabte til den demokratiske senator [[John F. Kennedy]] fra Massachusetts. Hans nederlag kædes ofte sammen med hans fremtoning i en [[tv]]-transmitteret debat mellem de to kandidater. I den tv-trasmitteredetransmitterede debat havde demokraternes unge præsidentkandidat John F. Kennedy valgt ikke at bruge make-up, hvilket fik Nixon til også at afvise make-up. Kennedy så ung, frisk og tiltalende ud, medens Nixon tværtimod så udmattet og sygeligt ud. Og det var efter sigende, denne fremtoning der medførte Nixons nederlag til Kennedy<ref> {{cite web | url = http://www.cnn.com | title = Kennedy-Nixon debate changed politics for good | accessdate = 2011-08-08 | archiveurl = http://articles.cnn.com/2005-09-26/politics/kennedy.nixon_1_kennedy-nixon-debate-cbs-executive-makeup?_s=PM:POLITICS}}</ref>.
Nixon var den første præsidentkandidat, der i løbet af en valgkamp besøgte alle 50 stater, flere af dem med et skadet knæ.
Valget mellem Kennedy og Nixon var uhyre tæt og republikanerne beskyldte Kennedy for at have købt stemmer i [[Chicago]] og dermed vinde den store, vigtige stat Illinois.