Vestergade 1924: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
3DTG (diskussion | bidrag)
Ny side: ''Vestergade 1924'' er et ekspressionistisk digt skrevet af Tom Kristensen (forfatter) i 1936. Digtet skildrer storbylivet, hvilket er særligt karakteristisk for ekspressionismen. ...
 
Opslagsord med både fed og kursiv + kategori mangler
Linje 1:
'''''Vestergade 1924''''' er et ekspressionistisk digt skrevet af [[Tom Kristensen (forfatter)]] i 1936. Digtet skildrer storbylivet, hvilket er særligt karakteristisk for ekspressionismen.
Digtet kan i de første 2 strofer læses på realplan, beskrivelsen af af gaderne og omgivelserne virker realistiske. Et vendepunkt i digtet, er sidst i 3. vers, hvor der står ''eller også er det drøm.'', her bliver læseren gjort opmærksom på, at digtet måske ikke skal læses som noget reelt, men på et mere billedligt plan. Digtet kan ses som en subjektiv gengivelse af storbyen, hvilket også er særligt karakteristisk ved ekspressionismen. Ekspressionistiske digte ser ikke verden, som den virkeligt er, men som forfatteren ser den, derfor er ekspressionistiske digte præget af subjektivitet.
''Vestergade 1924'' kan ses som en litterær udgave af ''Metropolis'', på engelsk "The City" http://www.abcgallery.com/G/grosz/grosz2.html af den tyske maler George Grosz.
 
{{kategori mangler}}