Content deleted Content added
mNo edit summary
Dorch (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
Mit navn er '''Søren Bertil Fabricius Dorch'''. Jeg er [[chefkonsultent]] ved [[Københavns Universitets Biblioteks Service]] (associeret til [[det Kongelige Bibliotek]], {{Bruger Kongelige Bibliotek}}).
Mit navn er '''Søren Bertil Fabricius Dorch'''. Jeg er [[fagreferent]] og [[forskningsbibliotekar]] i [[fysik]] og [[astronomi]] ved [[Københavns Universitetsbibliotek]] (under [[det Kongelige Bibliotek]]). Foruden fagreference (accession og systematisering af fysik og astronomi) er jeg koordinator for [[open access]] ved [[Københavns Universitetsbibliotek]]: Jeg holder bl.a. foredrag og arrangerer seminar om [[open access]], i et forsøg på at øge kendskabet til denne form for fri adgang til videnskabelig litteratur.
 
Jeg har tidligere været [[Steno]]-[[adjunkt]] på [[Niels Bohr Institutet]] (ved [[Københavns Universitet]]), hvor jeg nu erog adjungeret [[lektor]], og har derudover f.eks. været [[postdoc]] ved [[det Kongelige Svenske Videnskabsakademi]] (i [[Stockholm]]). Jeg erhvervede en phd-grad i [[astrofysik]] fra [[Københavns Universitet]] i 1998.
 
Min faglige ekspertise inden for astrofysik er centeret omkring numeriske [[computersimuleringer]] samt [[Solen]] og kosmisk [[magnetisme]], men jeg har undervist i bl.a. grundlæggende astrofysik og kosmologi. Derudover har jeg holdt en del populærvidenskabelige foredrag på f.eks. [[Folkeuniversitetet]], i [[Københavns Astronomiske Forening]] og i [[Ungdommen Naturvidenskabelige Forening]] (senest om ''Fysikken i [[Star Trek]]'').